درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان
بچه ها ی باحال بیان تو )امید ریگی پناه میرجاوه)
عمومی آموزشی برای بچه های باحال




با سلام خذمت همه دوستان بازی اول همه تیمها در هقته اول لیگ برتر انجام شد و همانطور که دیدید 2 تیم استقلال تهران و خوزستان در بالای جذول قرار دارند و این رو به قرمزا میگم که حواسشون جم باشه ممنون



دو شنبه 7 مرداد 1392برچسب:استقلال,لیک برتر, :: 1:52 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

اخبار نیروی انتظامی/
رابطان قلابی ثبت احوال در زاهدان دستگیر شدند
زاهدان - خبرگزاری مهر: افرادی که با معرفی خود به عنوان رابط اداره ثبت احوال در زاهدان اقدام به اخاذی از مردم می کردند با تلاش ماموران پلیس امنیت عمومی سیستان و بلوچستان دستگیر شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی کسب گزارشی از منابع اطلاعاتی مبنی بر اینکه دو نفر زن ضمن تردد در ادارات ثبت احوال خود را رابط این ادارات معرفی و به بهانه تهیه مدارک هویتی برای برخی مراجعان از آنان اخاذی می کنند، موضوع در دستور کار ماموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی سیستان و بلوچستان قرار گرفت.

ماموران با انجام تحقیقات پلیسی موفق به شناسایی متهمان شدند.

با هماهنگی مراجع قضایی از منزل متهمان بازدید به عمل آمد و بازرسان در این محل دو تبعه افغانی که برای دریافت مدارک هویتی با عنوان ایرانی حضور داشتند را دستگیر و موفق به کشف چند جلد شناسنامه و مدارک هویتی جعلی نیز شدند.

متهمان در اعترافات خود گفتند به بهانه تهیه مدارک هویتی و عکس دار کردن شناسنامه از مراجعان اخاذی و از افرادی که در منزل حضور داشتند نیز 30 میلیون ریال پول برای عکس دار کردن شناسنامه هایشان دریافت کردند.

متهمان پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و موضوع در دست بررسی است.

کشف محموله تریاک و هروئین در زاهدان

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان بیان داشت: با تلاش ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان محموله تریاک و هروئین قبل از رسیدن به مقصد کشف و ضبط شد.

سرهنگ رضا ناظری گفت: این محموله مواد مخدر در منطقه عمومی شهرستان زاهدان طی یک عملیات غافلگیرانه از یک دستگاه خودرو زانتیا کشف و ضبط شد.

وی افزود: بدنبال دریافت اطلاعات و اخباری در خصوص فعالیت باندهای قاچاق مواد مخدر که با استفاده از محورهای فرعی و صعب العبور مواد مخدر را از شهرستان زهک به زاهدان حمل می کنند بلافاصله با تشکیل اکیپ هایی مجرب شناسایی و دستگیری قاچاقچیان و سوداگران مرگ در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی اظهار داشت: ماموران با یکماه کار اطلاعاتی و شناسایی و بررسی مسیرهای احتمالی تردد قاچاقچیان و سوداگران مرگ موفق شدند هشتم آذر ماه سالجاری در یک عملیات غافلگیرانه یک دستگاه خودرو زانتیا را طی یک عملیات غافلگیرانه توقیف و ضمن دستگیری راننده آن مقدار 327 کیلو و 300 گرم تریاک و 21 کیلوگرم هروئین را کشف و ضبط کنند.

وی گفت: تحقیقات بیشتر برای شناسایی و دستگیری سایر اعضای این باند ادامه دارد و به زودی دستگیر و به مقامات قضایی معرفی خواهند شد.

دستگیری سارقان کابل های مخابراتی در زاهدان و چابهار

سارقان کابل های مخابرات و برق در شهرستان های زاهدان و چابهار توسط ماموران انتظامی دستگیر شدند.

در پی به سرقت رفتن مقدار قابل توجهی کابل و تجهیزات مخابراتی و سیم های برق در شهرستان زاهدان، دستگیری افراد مجرم در دستور کار پلیس قرار گرفت.

ماموران پس از انجام تحقیقات پلیسی و تلاشی همه جانبه موفق به دستگیری فردی مظنون شدند.

متهم در تحقیقات پلیسی تاکنون به هفت فقره سرقت سیم و کابل برق و مخابرات در شهرستان زاهدان اعتراف کرده است.

همچنین ماموران کلانتری 11 چابهار در پی اعلام مرکز فوریت های پلیسی 110 مبنی بر سرقت سیم برق در این شهرستان اقدامات پلیسی را برای شناسایی و دستگیری سارقان آغاز کردند.

ماموران انتظامی چابهار در ادامه تحقیقات خود موفق به شناسایی و دستگیری دو سارق و یک مالخر افغانی در این شهرستان شدند.

در بازرسی های به عمل آمده از محل کار مالخر افغانی 90 متر سیم برق کشف و ضبط شد.

متهمان پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند و موضوع در دست بررسی است.
 



پنج شنبه 6 تير 1392برچسب:اخبار, :: 2:51 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

مدیرکل ثبت احوال سیستان‌وبلوچستان: گرو گذاشتن شناسنامه جرم است

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: گرو گذاشتن شناسنامه و مدارک هویتی افراد برای دهنده و گیرنده آن جرم و مشمول برخورد قضایی است.



به گزارش ندای زاهدان علی زاهدی‌نیا در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: مدارک هویتی صرفاً متعلق به شخص صادر شده است و این مدارک بیانگر احراز هویت و تابعیت هر فرد می‌باشد.

وی افزود: متأسفانه مشاهده می‌شود گرو گذاردن شناسنامه اکنون در سطح جامعه به امری عادی مبدل شده است لذا باید اطلاع رسانی شود که وثیقه گذاشتن مدارک هویتی تحت هر عنوان جرم تلقی شده و برابر مقررات قانونی برخورد می‌شود.

مدیر‌کل ثبت احوال سیستان و بلوچستان تصریح کرد: هیچ شهروندی تحت هر عنوانی نباید مدارک هویتی و سجلی خود را به‌ عنوان گرو در اختیار اشخاص قرار دهد و این امر علاوه بر تبعات شناسایی، مشکلات دیگری را در جامعه به وجود می‌آورد.

زاهدی‌نیا با اشاره به اینکه حفاظت از شناسنامه به‌ عنوان سند هویت ملی، وظیفه هر فرد است بیان کرد: مراقبت از اسناد هویتی جلوی هر گونه سوء استفاده را می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در زمینه ثبت مهاجرین و افرادی که آدرس سکونت آنان تغییر می‌کند مکلف هستند آدرس تغییر محل سکونت خود را به ثبت‌احوال اعلام تا در کارت جدید و پایگاه ثبت‌احوال به ثبت برسد.

مدیرکل ثبت‌احوال سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در وب سایت ثبت‌احوال استان گزینه تغییر نشانی قرار داده شده است افزود: افرادی که آدرس آنها تغییر می‌یابد و می‌خواهند کارت ملی خود را تعویض کنند نیازی به مراجعه آنان به ادارات ثبت‌احوال نیست و می‌توانند با مراجعه به وب سایت و گذاشتن اطلاعات خود اقدام کنند.

زاهدی‌نیا گفت: اداره کل ثبت‌احوال استان با انجام مراحل قانونی و تغییر آدرس جدید در کارت‌های ملی صادر شده، آن را از طریق پست به آدرس شهروندان تحویل می‌دهد.
 



پنج شنبه 6 تير 1392برچسب:اخبار, :: 2:48 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

راستی یک خبر به استقلالیهای عزیز سید ما سید مهدی رحمتی در استقلال ماندنی شد و با استقلال به توافق رسید 

مبارک 



چهار شنبه 29 خرداد 1392برچسب:استقلال,سیر مهدی رحمتی,, :: 5:53 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

سلام به همه دوستان عزیز

واقعا درود بر ایران و ایرانی و خوشا به غیرت ایرانی

خرداد حماسه ای کشور ایران بعد از انتخابات حماسه ای حالا فوتبال حماسه ای و بعد از این در روز جمعه منتظر حماسه ای دیگر هستیم و اون هم والیبال ایران در لیگ جهانی است که من از زاهدان امشب راه میوفتم و میرم واسه تشویق تیم ملی والیبال ایران منتظر شما هستم.

ممنون و سپاس  



راستی برد ایران مقابل قطر را تبریکمیگم و انشاالله با برد مقابل بحرین 99 درصد به جام جهانی بریم و سرنوشت دست خودمون باشه نه بقیه و در ضمن ما الان سومی در گروه قطعی شده و پلی آف  را میریم  و ما مردم ایران مستقیم را میخواهیم و سلام تمام    



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:ایران و قطر,جام جهانی, :: 2:21 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

* 37 : 17 // سید محمد غرضی برای بیان دیدگاههای خود در جایگاه قرار گرفت.....


* سید محمد غرضی: فرهنگ تزریقی و تحمیلی نیست. ملت ایران در طول تاریخ فرهنگ خود را ساخته. وقتی ابن خلدون میگوید مهاجم به کشوری میآید اولین کسانی که با مهاجم می سازند دارای امتیازات زیادی هستند از حکومت قبلی. در کشور ما صاحب امتیازان در زمانی به سمت روسیه و زمانی به سمت انگلیس و برخی به سمت فرانسه رفتند اما مردم سرجایشان ماندند.



اینکه تصور می شود فرهنگ را می شود با دولت ها تغییر داد و اینکه فکر شود فرهنگ میتواند دستاویز قدرت سیاسی یا مفعول جریانات سیاسی است در تاریخ ایران نفی شده است. مردم بعد از شکست ایستادند دولت را مجبور کردند مشروطه به وجود بیاورد. همین فرهنگ ایستاد و ملی شدن صنعت نفت را تنظیم کرد و همین فرهنگ در مقابل کودتا ایستاد و انقلاب را به وجود آورد. مردم میتوانند در مقابل خارجی ها بایستند. وقتی فقر حاصل می شود مردم جمع می شوند ولی از فرهنگ دور نمی شوند. وقتی غنا حاصل میشود مردم تولید هنری میکنند. نه هنر تزریقی است و نه هنر. هر دو محصول زندگی مردم آن جامعه است.



* عارف: عرضی ندارم.



* جلیلی با اشاره به اظهارات غرضی و در واکنش به روحانی: نکته خاصی ندارم. فقط عرض کنم در موضوع فرهنگ که آقای غرضی فرمودند عرضم این است که اگر توجه دقیق نداشته باشیم به موانع فرهنگی، دچار خطا می شویم. مثال روحانی مثال خوبی است. در سال 80 رهبری کرسی آزاداندیشی و جنبش نرم افزاری را فرمودند. اگر میگوییم فضای فرهنگی چرا در همان چهار سال اینکارها انجام نشد؟ اگر آسیب شناسی غلط کنیم به موضوعاتی توجه میدهیم و از اصل موضوع غفلت می شود.



* ولایتی: حرفی ندارم.



* حدادعادل: دولت اگر برآمده از ملت باشد میان فرهنگ دولت و مردم اختلافی نیست.



* روحانی در واکنش به انتقاد جلیلی: نمیخواستم صحبت کنم اما آقای جلیلی حرفی زدند که باید پاسخ بدهم. وضعیت دانشگاه الان کجا آنوقت کجا. چقدر استاد اخراج شدند و چه فضایی بوجود آمد. فضای الان با 83 بسیار متفاوت است. در سال 82 و 83 تمام اقداماتی که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی داشته برای رفاه دانشجویان بوده و مدارکش در دبیرخانه هست. قوه قضائیه را خواستیم و صحبت کردیم و گفتیم تمام دانشجویان که پرونده برایشان درست شده باید از بین برود پرونده شان. قوه قضائیه را قانع کردیم تا دانشگاه فضای بهتری یابد. کرسی آزاداندیشی را همه وظیفه داریم فضای لازم را در دانشگاه برای ایجاد این کرسی ها و استفاده از ان بودجود بیاوریم.



* قالیباف: صحبتی ندارم.



* رضایی در واکنش به بیانات غرضی: خوب است آقای غرضی درباره هنر و ورزش و مسائل اجتماعی هم صحبت میکردند.



*** 45 : 17 // سید محمد غرضی در پاسخ به نقدهای 7 کاندیدای دیگر: هر دولتی که بخواهد فرهنگ خود را بر جامعه تحمیل کند اعم از اینکه نرم افزار یا سخت افزار باشد محکوم به شکست است. فراماسونرها در مشروطه آمدند این کار را بکنند شکست خوردند. رضاشاه در کشف حجاب و محمدرضا شاه در تحمیل فرهنگ خود ناکام ماندند. دولت ها باید تابع فرهنگ عامه باشند.



زندگی تحت تاثیر اوامر حکومتی، اوامر حکومتی را نابود میکند. در سینما و ورزش و سینما باید تمام صاحبان مراکز موظف شوند در سیستم خود ان جی او تشکیل داده و از یک طرف رابطه خود با جامعه و رابطه خود با دولت را سامان بدهند. فرهنگ بخشی نیست و نمیتواند بخشی اداره شود. هنر وقتی موفق می شود که بتواند ارتقای فرهنگی بدهد. تمام زندگی هنر است و عبارت از این است که بتوانیم ارتقای لازم را به زندگی مردم برگردانیم. اگر ورزشها و فیلم ها و تاسیسات رسانه ای را تزریق کردیم همین می شود که در مشروطه و رضا شاه و محمدرضا شاه اتفاق افتاد. باید تابع فرهنگ عام مردم باشیم نه اینکه برای خود شان داشته باشیم که بگوییم اینکار یا آنکار را بکنید. اینها محکوم به شکست است. هیچ دولتی از مشروطه تا الان توان مقاومت در برابر فرهنگ مردم نداشته است. تهاجم فرهنگی به این علت از بین رفت که فرهنگ عامه تثبیت شد.



*** 53 : 17 // غلامعلی حدادعادل بر اساس قرعه کشی در جایگاه قرار گرفت.



* حداد عادل: سلام به پیشگاه امام هفتم و سلام بر امام راحل و شهدای گرانقدر سال 42. به دانشمندان و هنرمندان کشورم سلام عرض میکنم. چندین دهه است از آثار آنها استفاده میکنم. در این که فرهنگ هم با اقتصاد مرتبط است هم با سیاست بحثی نیست. اما امروز آمده ایم درباره فرهنگ صحبت کنیم و نمی شود به جای صحبت از فرهنگ یکسره درباره اقتصاد یا سیاست صحبت کنیم.



فرهنگ مانند روح در پیکر جامعه است و به معنای شخصیت برای فرد است. هویت هر جامعه ای به فرهنگ آن است. فرهنگ ما اسلامی است و مردم ایران از دیرباز و قبل از اسلام هم خداپرست بودند. ما باید فرهنگ اسلامی را اساس قرار دهیم. باور به خدا، باید اساس کار ما باشد. باید زندگی خود را و جامعه را قرآنی کرده و بر اصالت فرهنگ اسلامی و ایرانی تاکید کنیم.



من در دولت آینده تلاش میکنم نسل جوان فرهنگ خود را بشناسد و احساس هویت کرده و به این فرهنگ افتخار کرده و در برابر دنیا سر خود را بالا بگیرد و افتخار کند به اسلامی و ایرانی بودن خود. ما در فرهنگ اگر استقلال نداشته باشیم در سیاست و اقتصاد استقلال نداشته باشیم. فرهنگ مثل جان است و ممکن است دیده نشود اما هر چیزی دیده می شود با آن جان دیده می شود. وقتی میتوانیم مقابله کنیم با تهاجم فرهنگی که فرهنگ خود را بشناسیم. داشتن فرهنگ مستقل به معنی ستیزه کردن با دیگران و جهان نیست. به معنی نفی ارزش های فرهنگهای دیگر نیست. اما اگر در اختیار خود سرمایه نداشته باشیم نمیتوانیم فرهنگ خود را تقویت کنیم.



* روحانی: صحبتی ندارم.



* قالیباف: صحبتی ندارم.



* رضایی‌: صحبتی ندارم.



* غرضی در سوالی از حداد عادل: آیا فرهنگ ایران نسبت به همسایگان معرفتی و ذلیلانه عمل کرده یا تاثیرگذار بوده؟



* عارف در سوالی از حداد عادل: قانون برنامه چهارم را شما ابلاغ کردید. بخش فرهنگیش ابتدا در شورای انقلاب فرهنگی تشکیل شد و جلسه ای بعدش تشکیل شد. احکام خوبی درباره توسعه فرهنگی در این برنامه بود. چه باید کرد که این احکامش اجرا شود و آیا شما پیگیری هایی کردید برای اجرایی کردنش؟


* جلیلی درواکنش به بیان روحانی: استفاده کردم از فرمایشات آقای حداد. نکته ای درباره فرمایش آقای روحانی: پس چرا این فضای فرهنگی در شکل صحیحش برای کرسی های مناظره در سال های حکومت شما شکل نگرفت؟



* ولایتی: خواهشم این است که اگر حدادعادل پیشنهادی برای کار فرهنگستان ها که نقش اساسی در توسعه علم دارند، بگویند که آثار مثبت‌تر و جدی‌تری داشته باشیم. خود من مشکل اعمال نظر دیدگاه فرهنگستان ها را مشاهده میکنم به عنوان عضو فرهنگستان علوم پزشکی.



*** 59 : 17 // حداد عادل در پاسخ به اظهارات نامزدهای محترم: در پاسخ آقای غرضی عرض میکنم فرهنگ ایرانی و بویژه فرهنگ اسلامی ایرانی در منطقه فرهنگ تاثیرگذار بوده است و این فرهنگ با والایی و مفاهیم خود توانسته اثر بگذارد. یکی از فرهنگ شناسان ترک به بنده میگفت منزلت فرهنگ ایران در جهان اسلام منزلت فرهنگ یونان در اروپاست. این نشانه قوت فرهنگ ایران است.



آقای عارف درباره قانون برنامه چهارم صحبت کردند و با بعضی قوانین که در برنامه آمده ممکن است بعضیشان اصلاح شده باشد و بعضی نشده باشد. در مجلس هشتم برای قانون مطبوعات با توجه به تحول فناوری اطلاعات کارهایی کردیم. منتهی اشکال ما به برنامه چهارم یک برنامه بنیادی بود که بسیار فراتر از این ها بود. مبانی برنامه چهارم که چاپ شده بود و بعدا به اندازه ای شور بود که آشپز هم فهمید و جمعش کردند. اشکالات اساسی در آن می دیدیم که اگر فرصت باشد تجزیه تحلیل میکنیم که جنابعالی مشکلاتش را بدانید.

در خصوص صحبت دکتر ولایتی: فرهنگستان ها وظیفه شان جنبه راهبردی دارد. یعنی باید فرهنگستان ها راهبردهای کشور را در این حوزه ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه ها و دست اندرکاران عرضه کنند.

درباره زبان فارسی و پیوند اسلام وایران عرایضی دارم که در فرصت های بعدی عرض میکنم.



*** 04 : 18 // جلیلی به عنوان هشتمین نامزد در جایگاه قرار گرفت.



* جلیلی: صلی الله علیک یا امین الله فی ارضه یا موسی ابن جعفر. گرامی میدارم همزمانی جلسه را با 15 خرداد و حرکت بزرگ امام راحل. مزیت نسبی ما فرهنگ است و امام با تکیه بر قدرت فرهنگی این حرکت را شروع کردند و اگر عزت و پیشرفت و تولید قدرتی شد بر اساس ظرفیت فرهنگی ما بود. فرهنگ یک موضوع در کنار سایر مقولات نیست بلکه فضای تنفسی است که بر همه موضوعات مانند سیاست و اقتصاد و .. حاکم است اگر بتوانیم از آن استفاده کنیم قدرتی که ایجاد میکند بسیار بیشتر از مقولاتی حتی قانون است.. مثلا در راهنمایی و رانندگی، فرهنگ سازی از قوانین قوی تر است.



قدرت فرهنگی ما مغول ها را شکست داد. در جنگ تحمیلی فرهنگ بسیجی بود که پیروزی ها را رقم زد. همچنین در بحث هسته ای فرهنگ استقلال طلبی ما بود که باعث پیروزی ما شد. نیازمند شناخت درست هستیم که دچار خطا نشویم. شناخت از مبانی فرهنگی و اسلامی ما. دولت باید فهم صحیح را داشته باشد. اینکه میگوید رئیس جمهور از رجال مذهبی و سیاسی باشد‌، به همین خاطر است. اینکه میگویند فرهنگ از سیاست و اقتصاد جداست بازی است. در آمریکا آرگو و دو فیلم دیگر را ساختند. اگر ما این را مهم میدانیم باید شورای انقلاب فرهنگی مهمتر از شورای عالی امنیت ملی باشد. باید ظرفیت های نرم افزاری و سخت افزاری این زمینه را به خوبی بشناسیم و به کار بگیریم.

عدالت فرهنگی باید باشد که تمام آحاد جامعه از ظرفیتشان استفاده کنند. دوم اقتصاد فرهنگی است که باید جدی گرفته شود.



* ولایتی در واکنش به بیانات جلیلی: مطالب بسیار خوبی فرمودند. نباید موضوعی را خلط کنیم. اینکه عرض شد موضوع فرهنگ را سیاست زده نکنیم، منظور این نیست که فرهنگ و سیاست از هم جداست. سیاست زدگی به معنای اعمال غرض های سیاسی برخی هاست که از فرهنگ به عنوان ابزار استفاده کنند. اینطور نباید باشد والا در اسلام همه ارکان اداره جامعه به هم پیوستگی ارگانیک دارند.



* حدادعادل: قرار بوده که این مناظره، فرهنگی اجتماعی باشد. اما حس میکنم به حوزه اجتماع خوب پرداخته نمی‌شود. یک اشاره ای به جنبه های اجتماعی میکنم که در وقت مقرر به آن نرسیدم. مهمترین دستاوردی که امروز در جامعه داریم پیوند دولت و مردم است و پیوند نظام و مردم است که در اثر وحدت اعتقادی ایجاد شده است. چفت و بست مردم و نظام فراهم شده. مردم اطمینان دارند که نظام به اعتقادات آن اعتقاد دارد و احترام میگذارد. امام محترم و عزیز بود چون به اعتقاد مردم معتقد بود.



در اثر این احساس وحدت میان مردم و نظام است که نیروهای اجتماعی بسیج می شوند و شکوفا. اگر در عرصه های علمی جوانان دانشجوی خوبمان در هسته ای به آن موفقیت ها نائل می شوند یا سایر کشورها در اثر این است که نیروها آزاد شده و شکوفایی نتیجه این وحدت است. این سرمایه است که باید حفظ شود و آسیبهایش را بشناسیم. یکی از مهمترین ارکانی که باید حفظ شود خانواده است و خطاب به دوست عزیزم آقای عارف که راجع به برداشتن آنتن های ماهواره ای صحبت کردند، عرض میکنم، البته ایشان از داشتن آنتن ماهواره دفاع نمیکنند، ببینید بعضی از این سریال های ماهواره ای و فیلم هایی که تهیه می شود ببینید با چه نیتی تهیه می شود؟



به ما به عنوان اعضای شورای انقلاب فرهنگی گزارش داده می شود. بیشتر این سریال ها چنان طراحی شده که بنیان خانواده را ویران کند. جمع کردن آنتن اگر راه درستی نیست که یا خوب عمل نشده یا بهتر می شود عمل کرد، دوستان بگویند چه کار باید کرد؟ آیا باید هیچکاری در این زمینه انجام ندهیم؟



* روحانی: از آقای جلیلی می پرسم اعتقاد ایشان چیست؟ چون برخی ها دایره خودی را آنچنان تنگ میکنند که تعداد و گروه خاص و عدد خاص که بالا نیست، هرکس مثل خودشان فکر نکند را محکوم کرده و حاصل توطئه می دانند این فکر را می گویند طراحی استعمار و صهیونیسم بود. میگویند نمیتوانیم با دنیا تعامل کنیم و دنبال حذف و کناره گیری از سطح جهان هستند. به اعتقادم باید در امور فرهنگی زمینه و فضا را برای فعالیت باز کنیم. چرا شرایط طوری شده که فرار مغزها باز شده؟ در دانشگاه ها جاده یکطرفه درست کردیم و نذاشتیم اساتید و دانشجویان به کشور بازگردند و در سمینارها صحبت کنند.



* قالیباف: اگر به موضوعات جامعه یکجانبه نگری کنیم و فقط بگیم تولید ثروت یا قدرت، نمیتوانیم پیشرفت همه جانبه کنیم. جامعه ما یک موجود زنده است ولی متاسفانه جامعه را مثل کودک لوس ساده لوح به آن نگاه میکنند و گاهی به عنوان موجود رشید بالغ. جامعه این نوع دوم است. اگر کرامتش را حفظ کردی عکس العمل نشان میدهد و اگر دست در چشمش کنی باز هم عکس العمل نشان میدهد.. متاسفانه الان همبستگی در کشور کم است. تبعیض و سوءمدیریت موجب شده نتوانیم یک همدلی برای پایه قدرت اساسی داشته باشیم.



دولت آینده باید به موضوعات اجتماعی منطقی و دقیق و اثرگذار نگاه کند. اگر در دولت تاکید داریم که تبعیض نباشد یعنی همه اقشار را ببینیم و همه جوان ها فرصت مساوی داشته باشند. باید همه اقشار و گروه ها نقش خود را در دولت ببینند. نیازمندیم ساختارهای اجتماعی را در دولت و کشور تقویت کنیم. دولت باید تبلور عینی اراده مردم باشد. همه باید احساس کنند تاثیرگذار هستند. توسعه سیاسی و اقتصادی هر کدام به تنهایی نمیتوانند موفق باشند.



دولت اجتماعی که رویکرد اجتماعی فرهنگی دارد و جامعه را رشید و بالغ میداند هدفش این است که رویکردش را در تصمیم سازی و تصمیم گیری به کار ببندد. باید با عقل جمعی کار شود. امروز پیشرفت برای ما یک ضرورت است نه یک انتخاب. برای پیشرفت نیازمند همدلی هستیم. همدلی با تبعیض و ناهنجاری های اجتماعی و فقر نمی شود. اگر به اینها توجه کنیم قدرت ملی و انرژی بزرگی که با آن مردم انقلاب کردند و دفاع مقدس انجام دادند، شکل میگیرد. مهمترین ظرفیت ما منابع انسانی هستند. که باید از آنها استفاده شود.



* رضایی: خوشحالیم هرچه جلو می رویم دوستان به آسیب شناسی که کردیم نزدیک می شوند. 3 آسیب فقر، رفتار دولتمردان و ناتوانی مراکزی مانند شورای انقلاب فرهنگی در استفاده از پتانسیل های فرهنگی ما. آقای جلیلی خوب است در برنامه هایشان به بحث سلامت روحی و روانی و جسمانی اشاره کنند. مساله اجتماعی هم مهم است.



* غرضی در سوالی از جلیلی: آقای دکتر شما الان موقعیتی دارید و میتوانید جواب بدهید. آیا انقلاب اسلامی توانسته به فرهنگ غرب هجوم بیاورد یا فرهنگ غرب به ما هجوم آورده؟



* عارف: در رابطه با صحبت حداد و جلیلی: قبول دارم که امروزه بهترین راهکار برای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب، حذف نیست. فیلتر کردن و اینها جواب نمیدهد. ما باید با خلق و تولید آثار خوب جوانان را تشویق کنیم که به جای آثار غربی از اینها استفاده کنند. نگاه دولتی به فرهنگ در نهایت به نوعی نگاه سیاسی و امنیتی شدن فضا منجر می شود. دولت باید به جای سفارش خلق ‌آثار، زیربناها و زیرساخت ها را ایجاد کرده و خود را خادم فرهنگ بداند نه مسئول فرهنگ. راه مقابل با تهاجم فرهنگی بستن و حذف نیست. این راهکار امروز به هیچ وجه جواب نمیدهد. راهش تولید محصولات فرهنگی فاخر است.



*** 23 : 18 // جلیلی در پاسخ به اظهارات نامزدها: یکی از بحث های اساسی که کارویژه دولت است این است فشارها و زنجیرها را باید باز کنیم تا ظرفیت ها باز شود. انقلاب اسلامی هجوم به فرهنگ غرب بود و ما در موضع فعال هستیم نه در انفعال. اینکه 100 شبکه ماهواره ای فارسی زبان درست میکنند میخواهند پاسخ قدرت ما را بدهند و البته موفق نشده اند.

این نشانگر قوت فرهنگی ماست به شرط اینکه بتوانیم از آن خوب استفاده کرده و همه ظرفیت ها را به کار بگیریم. امروز عده ای انحصار ایجاد میکنند. یک اشرافی گری درست کردند و انحصار گرایی میکنند که مانع بروز ظرفیت فرهنگی میشود. میگویند 2 روزنامه بسته شد اما نمیگوییم چه ظرفیت هایی در روستاها هستند که اصلا نمیتوانند از این امکانات استفاده کنند.



الان چند درصد از رسانه های ما در اختیار کدام ظرفیت های ماست. چرا نگاه تنگ سیاسی داریم؟ میگویند اگر فلان جریان سیاسی داشت وضعیت خوب است اگر نداشت هیچ/ یک جوان بوشهری فیلم مستند تنهای تنهای درباره موضوع هسته ای درست کرده است که بسیار جالب است چرا به این گونه ظرفیت ها اصلا بهایی داده نمی شود؟ باید به تولید محصولات فرهنگی بها دهیم.



حیدری: در پایان بخش اول وقت های اضافه دوستان را لحاظ میکنیم برای جمع بندی. بهتر است به موضوعات اجتماعی هم پرداخته شود. گویا کمی غفلت شد. بسیاری از سوالات بینندگان راجع به حوزه فرهنگی و اجتماعی بوده است.



*** بر اساس قرعه کشی برای دور بعدی استفاده نامزدهای محترم از وقت های باقی مانده خود به ترتیب کاندیداها به بیان دیدگاههای خود می پردازند:



* روحانی: در بحث سلامت مردم مشکلات زیادی دارند و برای راه حل آن باید در بحث بیمه، پوشش را همگانی کرده و 5 میلیون نفری که بیمه ندارند صاحب بیمه کرده و خود بیمه را رقابتی کنیم و از انحصار چند سازمان دربیاوریم. دولت باید کمک کند سهم مردم از درمان که الان 70 درصد است به نرم جهانی برسد. مساله معلولین هم مهم است، 5 درصد جامعه ما معلول هستند و 3 درصد باید استخدام شوند اما الان اجرا نمی شود.



* ولایتی: موضوع نقش مردم در حفظ فرهنگ اسلام و ایران غفلت شد. بعد از پذیرش اسلام توسط ایران وقتی دیدند بنی عباس و بنی امیه بر طریق اسلام واقعی عمل نمیکنند اولین کسی که در این زمینه کار کرد حکیم فردوسی بود که با تمسک به جوانمردی ایرانی و اهل بیت، نقش مهمی در احیای فرهنگ موحد داشت. بعد از آن دیوان علی نامه به سبک شاهنامه جنگ های امیرالمومنین را به صورت حماسی سروده است.



بعد از آن فرهنگ فتوت و جوانمردی با راهنمایی عرفت و عرفا شکل میگیرد و عملا ساختار ابدایی ایران درست می شود که جامعه را حفظ میکند و با حفظ و تقویت فرهنگ اسلامی و ایرانی و اهل بیتی توانستند فتیان را شکل داده و ساختار جوانمردی را در ایران شکل بدهند که در حمله مغول و سایر یورش ها این ساختار علمایی روحانی و مردمی توانست انسجام مردم ایران را نگهدارد. نمونه بسیار بارز آن سربداران هستند که ایرانیان مسلمان پیرو اهل بیت بودند و با راهنمایی علم توانستند ایلخانان را شکست دهند. بعدش در اشغال ایران توسط استعمارگران وقتی میرزای شیرازی فتوا را صادر کرد، همه چپق‌ها را شکستند. در مشروطه هم جوانمردانی مانند ستارخان و باقرخان در تبریز قیام کردند.



در زمان اشغال ایران توسط متفقین و جنگ اول جهانی و در مراحل بعدی هم ایران حکومتی نداشت اما مجموعه ملت ایران با همین فرهنگ اسلامی و شیعی و ایرانی توانستند جامعه را سرپا نگهدارند درحالی که عثمانی به محض اشغال کشورش فروپاشید. در زمان رضا خان با وجود همه تهاجم علیه فرهنگ اسلامی و ایرانی هیئت های مذهبی توانستند اساس اسلام و فرهنگ اهل بیت را نگهدارند. ستون فقرات قیام 15 خرداد هیئت های مذهبی و بخصوص هیئت مرحوم طیب بود. انقلاب اسلامی ایران با دست به دست هم دادن هیئت های مذهبی در تبعیت از علما و امام خمینی، بیشترین نقش را در پیروزی داشتند. در دفاع مقدس افرادی مانند آهنگران و دیگران برای تهییج مردم، روضه خوانی و مدیحه خوانی کرده و تشبیه بین کربلا و دفاع مقدس درست کردند و مردم با شور به سمت جبهه ها رفتند.



دفاع مقدس را همین هیئت های مذهبی داشتند. در فتنه 78 و 88 هم هیئت های مذهبی نقش اساسی داشتند در ایستادگی جلوی فتنه ها و دخالت های خارجی..امروز هم این هیئت ها توانستند به عنوان محورهای کوچه و بازار خط رهبری را استوار نگهدارند بدون اینکه پولی بگیرند. و اتفاقا گاهی اوقات به جاهایی که پول نیاز بود هم پول دادند.

مردم و هیئت ها بیشترین نقش را در حفظ فرهنگ اسلامی و ایرانی داشتند و بسیار بیشتر از دولتها عمل کردند.اگر بخواهیم بگوییم چه چیزی باعث شده که انقلاب و ملت و فرهنگ ایرانی و اسلامی باقی بماند تمسک به راه اباعبدالله الحسین بوده و فرهنگ ما فرهنگ عاشورایی است. اگر اینگونه نبود نمی شد یک کشور در مقابل 40 و اندی کشو در جنگ تحمیلی بایستد و الان در بحث هسته ای و تقابل با صهیونیست ها و ... نمیتوانست بایستد. در دولت آینده باید این تفکر گسترش و ترویج بیشتری بیابد. حفظ فرهنگ جوانمردی که مقتدای خود را امام علی میدانند و حفظ فرهنگ عاشورایی از مهمترین مقومات جامعه ما و فرهنگی است که به آن افتخار میکنیم.



* عارف: بحثی بین آقای روحانی و جلیلی شکل گرفت. آقای جلیلی فکر کنم قبول میکند فضای امنیتی بی سابقه ای در سال های اخیر در دانشگاه حاکم شد که نتیجه اش بی رغبتی دانشجویان برای مشارکت در فعالیت های فرهنگی و سیاسی شد. با چماق کمیته انضباطی عملا دانشجو را در کانال خاص آموزش قراردادند. ستاره دار کردن دانشجویان هم که به آن اشاره شده است. تشکل های دانشجویی عملا فعالیت خاصی نداشتند. من نمیدانم به چه دلیل ترم 2 دانشگاه امسال فشرده شد. در حالی که باید دانشجو در حماسه سیاسی شرکت داشته باشد.



روح و شادابی که باید در دانشگاه الان باشد را نمی بینیم. استاد دانشگاه الان برای اینکه به یک کنفرانس علمی برود توسط حراست پرس و جو می شود که چرا می روی. اگر بخواهد مخالفتی کند با بازنشستگی یا لغو قرارداد استخدام روبرو می شود. بله کرسی ها مهم است و باید انجام شود. روشن است که در یک فضای امنیتی که اگر دانشجو بحث و جدل کند هزینه میدهد، انگیزه ای برای این کار ندارد. باید این نگاه از سر دانشجویان برداشته شود.

یکی از نگرانی های امروز جوانان بحث اعتیاد است. اخیرا با دو مورد در تهران روبرو شدم. به بازار تهران رفتم خانم میانسالی التماس میکرد من را از شر شوهر و 4 فرزند معتادم نجات دهید. متاسفانه سن مصرف مواد مخدر پایین آمده و درصد معتادان هم بالا رفته که من آمار نمیدهم چون بحث های امنیتی برای ما دارد. معتاد را باید مریض بدانیم و بپذیریم که باید درمان شود. باید راهکار جلوگیری از افزایش اعتیاد را دنبال کنیم. مهمترین دلیل اعتیاد امروز بیکاری و مسائل اقتصادی است. باید فضای مناسبی برای اوقات فراغت جوانان فراهم شده و اماکن ورزشی و سرانه ورزشی در کشور افزایش یابد تا این مشکل خانمان سوز را از شرش خلاص کنیم.



* جلیلی: اگر الان داریم وارد مرحله جدید میشویم که باید برای تمدن اسلامی برنامه ریزی کنیم یک بحث عمده اش در کنار سخت افزارهایی مانند اختراعات و نوآوری ها بحث روح آن است که مساله سبک زندگی است که بتوانیم به جهان معرفی کنیم. یک بحث اساسی که هست ساماندهی فرهنگی است یعنی باید بتواند بین بخش های فرهنگی دولت یک هماهنگی باشد و اینها بر اساس آن به سمت اهدافشان پیش بروند.



آموزش و پرورش و عالی و ... باید هماهنگ باشند. به نقش دولت در اقتصاد فرهنگ هم باید اشاره شود/ اگر برخی جاها اگر سرمایه گذاری کنیم موجب می شود در دهها حوزه دیگر صرفه جویی شود. اگر از مسجد به صورت 24 ساعت استفاده کنیم. یک کتابی توضیح میدهد 1100 سال پیش در آنجا شبانه روز کتابخانه های شبانه روزی بوده که نان و غذا و کاغذ رایگان در اختیارش قرار میدادند. این ظرفیت ها را ما داشتیم. باید از این ظرفیت ها استفاده کنیم.



اگر به مادری به عنوان نقش تمام وقت و موثر استفاده کنیم که به خوبی فرزند را تربیت کند و همینطور معلم را یک ظرفیت برایش فراهم کنیم خیلی از آسیب های اجتماعی را روبرو نیستیم که برایش هزینه و سرمایه گذاری کنیم که مثلا چگونه باید با آن مبارزه کنیم. بای روی سه حوزه مسجد، معلم و مادر سرمایه گذاری ویژه کنیم.

فرهنگ ما این ظرفیت را دارد که نشاط و ارتقای فرهنگی را ایجاد کند. این به معنای ان نیست که همه فرهنگ استاد دانشگاه را داشته باشند. مظاهر زیبایی مانند فرهنگ راننده تاکسی و راننده های جاده را داریم.

باید یک حیات طیبه شکل بگیرد یعنی زندگی گوارا و دلنشین. هرچه این زندگی قویتر محقق شود برای جامعه آنچه مورد نظر است بهتر محقق می شود. اتفاقا دولت در این زمینه بسیار موثر است. مردم به امرایشان شبیه تر از پدرانشان هستند. باید دید دولتمردان چه فرهنگی را تزریق میکنند؟ در اشرافیت یا ساده زیستی؟ در عدالت یا تبعیض؟

فکر میکنم ظرفیت های بسیار خوبی متناسب با فرهنگ اسلامی و ایرانی خودمان داریم که میتواند نشاط ایجاد کند. نشاط جوانان از هیئت های مذهبی. چند نفر مثلا به هیئت آقای محمود کریمی می روند و نشاط ایجاد میکنند. هرچه استفاده از این ظرفیت ها و ظرفیت های طبیعی بیشتر شود، سود بیشتری می یابیم. هرچه پیام هایی ما بیشتر به صورت هنر به جهان ارائه شود بهتر میتواند اشاعه یابد.

فضایی که آقای عارف می فرمایند را نمیدانم از کجا میگویند. همین دیروز در سیستان و بلوچستان بودم و اتفاقا نقدهای اساسی را دانشجویان به راحتی از عملکرد شورای عالی امنیت ملی مطرح کردند. من ندیدم در آن چهار سال 80 تا 84 خود آقایان برای برگزاری کرسی های آزاداندیشی و ... چه اقدامی انجام دادند.



* محسن رضایی: در بخش اول سعی کردم آسیب شناسی را در سه محور در مسائل فرهنگی عرض کنم. فرهنگ، هنر، ورزش و مسائل اجتماعی در سه بعد فقر و اقتصاد، رفتار دولتمردان و همچنین فعالان و جناح های سیاسی با این مقولات که سیاسی امنیتی بوده، حتی اپوزیسیون خارج از کشور که جمهوری اسلامی را نقد میکند هنوز در دهه اول انقلاب که سیاسی امنیتی بوده قدرت را تحلیل میکند. مساله سوم ظرفیت مراکز فرهنگی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی است که اختیارات گسترده و وسیع داشته و میتواند در حد قانون مصوبه داشته باشد اما این شورا کارآمد نبوده است. البته نقاط قوتی هم دارد.

خیلی از مسائلی که گفته شد آیا اولین بار است که گفته می شود؟ در دولت ها و انتخابات قبل گفته نشد؟ چرا راهگشا نبود؟ مشکل کلیدی کجاست؟

ما در انقلاب اسلامی گام بلندی برداشتیم و اسلام سیاسی را تحقق دادیم. اسلام سیاسی منجر شد به تشکیل حکومت و برگشتن قدرت به دست مردم. این تحول بسیار بزرگ و اساسی بوده است.

فرهنگ سیاسی ما از مرزها بیرون رفته است. مفهوم ایستادگی و مقاومت و ظلم و استکبار ستیزی از مرزها بیرون رفته اما قرار نبود که همینجا بمانیم. ما باید اسلام اجتماعی را از معرفت شناسی آغاز میکردیم و پیش می رفتیم چرا که در غیراینصورت نمیشود اقتصاد و فرهنگ و هنر و... را درست کرد. با اسلام سیاسی میخواستیم همه چیز را درست کنیم. با این روند موفق نمی شویم کسانی که اسلام را به این اسلام سیاسی محدود میکنند دچار دیکتاتوری می شوند. الان موشک ها از چند هزار کیلومتر عبور میکند اما در گوشت می مانیم.



دعواهای الان در کشور بر سر قدرت است نه برای حل مشکلات. فقر را میخواهیم با اقتصاد سیاسی درست کنیم یا اسلام اجتماعی؟ کو محبت ها و پیوندها و برادری ها. با نگاه سیاسی و امنیتی نه اصولگرا با اصلاح طلب میتواند زندگی کند و نه اینگروه ها با یکدیگر. دعواهای الان ما ناشی از نگاه معرفیتی است. نگاه اسلامی هنوز به زندگی و اقتصاد نشده است. اگر این را انجام دهیم تحول بزرگی صورت میگیرد و میتوانیم شکوفاترین زندگی را سامان دهیم مشروط بر اینکه عینک سیاست را کنار گذاشته و عینک اسلام اجتماعی را بزنیم که مکمل هم و مکمل اسلام فردی است.

چند کار اساسی میخواهم بکنم. پای سیاست و امنیت را از مسائلی که مربوط به آن نیست می کشم. نه اینکه برویم به سمت جریان های انحرافی اما جایی که دین باید باشد سیاست و دین چه میخواهند؟ نگاه امنیتی سیاسی را به مردم کنار میگذارم و نگاه فرهنگی و اجتماعی خواهم داشت. چرا برای مقابله با اهانت به اقوام مانند آذری ها و لرها کاری نکردند؟ آموزش و پرورش اصل است اما باید معماری را هم جدی گرفت. این معماری میتواند تولید خشونت کرده و خانواده ها را فروبپاشد.

من اخلاق را به رفتار دولتمردان برمیگردانم و اولین دولت اخلاقی را شکل میدهم.

سمت و سوی تمام برنامه ها را به سمت مردم شکل میدهم. من میگویم سلام بر زندگی و یا ابالفضل. در کربلا دو جبهه زندگی و نظامی بوده است. امام حسین قویترین مردش که حضرت عباس بود را فرمود برو به سمت زندگی و خیمه ها. الان میخواهند ما را تحریم کنند ما نباید شکست بخوریم. الان ما رسیده ایم به گردنه فرهنگی اقتصادی. اگر پیش برویم گفتمان بزرگی شکل میگیرد. گفتمان انقلاب در ایستادگی و مقاومت خالی نیست باید گفتمان های بزرگ اجتماعی و فرهنگی ایجاد کنیم.

وزارت فرهنگ را فرهنگ و هنر و ارشاد اسلامی میکنم. صندوق فرهنگ و هنر را اضافه میکنم. اقتصاد فرهنگ و هنر و ورزش را سامان میدهم. شورای عالی راهبردی برای هنرمندان تشکیل میدهم. اهانت به مرجعیت را خط قرمز اعلام و حوزه های علمیه را تثبیت کرده و امور فرهنگی را از دولت گرفته و به اصحاب فرهنگی میدهم. از دخالت سیاسیون در فرهنگ و ورزش و هنر جلوگیری میکنم. فرهنگ اقوام را از آذربایجان و لرستان و کردستان و عرب و بلوچ را تقویت میکنم. روحیه پهلوانی را در ورزش تقویت میکنم.



* غرضی: ایران یک مجموعه فرهنگی در طول تاریخ است فرهنگ عظیم اسلامی توانایی پیدا کرده که علاوه بر اینکه بتواند با فرهنگ مهاجم آمیزش کرده و خودش بر فرهنگ مهاجم پیروز شود. ببینید چه اتفاق عظیمی افتاده است. خاندان پیامبر گرامی دچار گرفتاری بنی امیه و بعدیش میشوند چه کسی این خاندان را نجات میدهد؟ ایران است. ابومسلم خراسانی است. باید نگاه ها را از سیاسی به سمت اجتماعی و فرهنگی ببریم. جریان اجتماعی ملت ما یک جریان فرهنگی بسیار وسیع تر از مرزهای ماست و خواهد بود.

کارنامه ما در حوزه فرهنگی کارنامه قتبل قبولی ندارد و باید به این نوع مدیریت پر مشکل پایان دهیم. از انقلاب اسلامی و امام و آموزه هایدینی یاد گرفتیم که توجه به رویکرد اجتماعی اساس کار ما است و باید علاوه بر توجه به مسائل مادی بر منزلت اجتماعی تاکید کنیم. خسارت بی اعتمادی بیشتر از خسارتی است که گرانی ایجاد کرده است. دولت اجتماعی دولتی است با تبلور حضور مقتدرانه مردم. ما معتقدیم نارسایی هایی که در کشور وجود دارد از جمله اعتیاد و... که دولت در آن سهیم است و باید افرادیکه در این امور سهیم هستند سهم خود را پرداخت کنند.



* حدادعادل: در هر قضیه فرهنگی ما باید جلوی ورود سم را گرفته و مصونیت فرهنگی ایجاد کنیم. مردمی که پای مناظره ها نشستند از ما انتظار دارند جوری صحبت کنیم که از اظهارات ما جمع بندی داشته باشند و نباید موزاییک وار صحبت کنیم.



*** حیدری مجری برنامه: بخش دوم مناظره شامل 16 سوال 2 دقیقه ای به همراه 2 دقیقه جمع بندی است که با صحبت های بنده 55 دقیقه می شود. بخش دوم مناظره ازساعت 19 و 35 دقیقه از سر گرفته می شود.



*** 28 : 19 // پایان بخش اول مناظره فرهنگی و اجتماعی نامزدها.



*** 45 : 19 // آغاز بخش دوم مناظره فرهنگی اجتماعی کاندیداها.



* غلامعلی حدادعادل به قید قرعه به عنوان کاندیدای اول برای پاسخ به دو سوال مرحله دوم انتخاب شد.

سوال اول: تهیه پیوست فرهنگی برای طرح های عمرانی و اقتصادی چقدر ضرورت دارد؟



حداد عادل: تهیه پیوست فرهنگی برای طرح های عمرانی و ... چقدر ضرورت دارد؟ گفت: مقصود از پیوست فرهنگی این است که دستگاه هایی که میخواهند در کشور طرحی اجرا کنند باید دغدغه آثار فرهنگی آن را داشته باشند مثل اگر قرار است در شهر کوچک دانشگاه بزرگ احداث و از سایر شهرهای بزرگ به آنجا افراد اعزام شوند، باید مشخص شود که اینکار چه آثاری دارد. باید پیوستی تهیه کرده و پیش بینی کنیم و برای آن اندیشه کنیم. هر کار بزرگی که در کشور می کنیم، مثلا بزرگراهی از تهران به شمال می کشیم باید آثارش در تخریب محیط زیست و ایجاد انواع و اقسام اماکن را پیش بینی کنیم. پیوست دادن یعنی مدیران کشور باید در کارهای غیرفرهنگی دغدغه فرهنگ را داشته باشند. فرهنگ چیزی نیست که بشود آن را جدا کرد و فردی بگوید این کار را میکنم یا نمیکنم. من در دولتم در هر کار اجتماعی نظامی سیاسی و اقتصادی به این نظر نگاه میکنم که باید جنبه فرهنگی هم داشته باشد.



* سعید جلیلی به قید قرعه به عنوان دومین کاندیدا به سوال پاسخ می دهد.

سوال: اقدام عملی شما در استفاده از ظرفیت های گسترده هنرمندان کشور در مقابله با جنگ نرم چیست گفت؟



جلیلی: عمیقا باور دارم هنر و هنرمندان بخصوص بر مبنای گفتمان انقلاب اسلامی یک فرصت و ظرفیت است اگر بتوانیم پیام انقلاب اسلامی را هرچه با شکل و قالب هنری ارائه کنیم کمک میکند به همان پشتوانه قدرت ما. یکی از بحث های اساسی صادرات محصولات فرهنگی است. باید دولت مبنای قوی برای پشتیبانی از هنر و هنرمندان داشته باشد اولا ظرفیت ها شکوفا شوند و بعد صادر شود به خارج از کشور و مخاطبین ما و حتی کسانی که ما را هدف جنگ نرم قراردادند.



الان ضعف های چشم گیری داریم که باید برطرف شود. مثلا یک سرشاخه هایی مانند دفاع مقدس و انقلاب و 15 خرداد داریم در این امر که فیلم های زیادی درباره آن ساخته نشده است. درباره شهید شهریاری چند وقت بعدش فیلم ساخته شد. ما باید ظرفیت ها را فعال کرده و آن ها را از انحصار خارج کنیم و از ظرفیت هنر بیشترین استفاده را کنیم برای پیشبرد نگاه های فرهنگی.



* حسن روحانی به قید قرعه به عنوان سومین کاندیدا به سوال پاسخ می دهد.

سوال: موثرترین اقدام شما در تقویت و توسعه صنعت گردشگری چه خواهد بود؟



روحانی: گردشگری بسیار مهم است هم از لحاظ اقتصادی و هم اجتماعی و هم ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی است و هم برای اشتغال. مجموعه محاسبات نشان میدهد اگر بتوانیم در طول یکسال 10 میلیون گردشگر وارد کشور کنیم 13 میلیارد ممیز 6 دهم درآمد داریم و این مجموعه گردشگر 4 میلیون اشتغال برای ما درست میکند. مشکل 3 و نیم میلیون اشتغالمان را به طور کامل حل میکند. همسایه مان مانند ترکیه رقم گردشگران در 2012 بالای 30 میلیون گردشگر بوده. ما ظرفیت بسیار زیادی داریم و چهارمین کشور در جاذبه‌های گردشگری هستیم. باید در صنعت توریسم زیربناهایی مانند هتل و فرودگاه و حمل و نقل را درست کنیم که به راحتی امکان پذیر است. سرمایه گذار خارجی در این زمینه کاملا آماده است که اینها را بسازد. مهمترین مشکل الان ما که باید حل شود بحث بانکی و مسائل مالی است که به خاطر تحریم مشکل داریم. دولت باید برنامه ریزی کند که گردشگران پول را به کشور بیاورند.



* ولایتی به عنوان کاندیدای بعدی به سوال پاسخ می دهد.

سوال: الگوی دولت شما برای تحقق شادی و نشاط بیشتر در جامعه چیست؟



ولایتی: قبل از هرچیز باید موضوع شغل و مساله بیکاری جوانان مورد نظر قرار بگیرد و تا زمانی که مساله اقتصادی مردم حل نشود و تا زمانی که معاش مردم تامین نشود صحبت از ایجاد شادی و نشاط در جامعه و خانواده‌ها کردن صحبت بی پایه ای است. اگر فراهم شد میتوانیم از انواع امکانات در کشور برای گردشگری داخلی و همچنین تامین یک مسائلی که بتواند اوقات فراغت جوانان و مردم را به وجه احسن تامین کند استفاده کنیم. همچنین درباره تعطیلی ها و استفاده از تعطیلات که در بسیاری از کشورها اجباری است و مثل الان نیست که در ایران ذخیره میکنند برای پول در بازنشستگی. همچنین باید برنامه های سرگرمی در رسانه ها و بخصوص رسانه ملی برای هر سلیقه ای فراهم شود.



* غرضی به عنوان پنجمین نامزد انتخاباتی به سوال پاسخ می دهد.


سوال: فوری ترین اقدام دولت شما برای حل مشکلات سلامت در جامعه چیست؟

سید محمد غرضی: شبکه هوشمند سلامت را راه می اندازم به این صورت که نسل سوم و چهارم تلفن موبایل را وارد کشور می کنم که خدمات بسیار بسیار زیادی را میتواند در سطح اجتماعی بدهد. نرم افزاری رویش میگذارند که یک فرد میتواند به 100 نفر فرمان بدهد. این کار در برزیل اجرا شده است. افرادی معادل 12 میلیون نفر در کشور که وزن زیاد دارند دچار مشکلاتی میشوند.

در بخش سلامت هرچه سلامت تکنیکی و مهندسی پزشکی توسعه یابد هزینه ها پایین می آید. نمیتوانیم نسل وسیع تری را به دانشهای پزشکی مامور کنیم چون هزینش بالاست و وقت زیادی میخواهد. باید از طریق دولت الکترونیک نیازها را برآورده کنیم. اینکه تعداد زیادی را وادار کنیم پزشک شوند زمان می برد ولی استفاده ازدولت الکترونیک مشکل را حل میکند. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:کاندبدها,, :: 2:18 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

خبر آنلاین: یکی از ۱۶ سئوالی که از نامزدهای احراز صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری پرسیده شد ، برنامه های شان درباره اداره ورزش بود که این سئوال به قید قرعه به دکتر علی اکبر ولایتی افتاد.

ولایتی در پاسخ به برنامه های ورزشی دولت خود گفت:« ورزش در بعد همگانی ، مهمترین راه برای پیشگیری و سلامت است. به همین پرداختن به بخش ورزش همگانی یکی از اولویت هاست. در بخش ورزش قهرمانی هم باید ورزش از مدارس آغاز شود. مدارس ابتدایی هستند که ورزش و قهرمانان آینده را می سازند. در حال حاضر دو رشته ورزشی ژیمناستیک و شنا در سند تحول آموزش و پرورش اجباری شده است و این آموزش و پرورش است که می تواند ورزشکاران را در سنین کودکی و بر اساس علایق و توانایی های ذاتی شان شناسایی کند و باعث تحول در ورزش کشور شود.»

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین از بیمه ورزشکاران به عنوان یکی از رئوس برنامه هایش در بخش فرهنگ یاد کرد و گفت:« این اشتباه است که دولت تعدادی از باشگاه ها را به اصرار در دست خودش گرفته و باید این تیم ها به مردم واگذار شوند تا تحول در ورزش ایجاد شود. همچنین اشتباه است که آدم های سیاسی را در راس مدیریت ورزش بگذاریم . ورزش و فدراسیون های ورزشی برای پیشرفت باید در دست اهلان و خانواده این رشته ها باشند.»

محمدرضا عارف و اکبرولایتی دو کاندیدایی بودند که در ابتدای گفته های شان پیروزی تیم ملی را تبریک گفتند و برای ملی پوشان فوتبال در راه رسیدن به جام جهانی دعا کردند .

همچنین محسن رضایی چندین و چند بار در گفته هایش به طرح جامع ورزش اشاره کرد و از برنامه های ورزشی اش برای تحول در ورزش سخن گفت. او هم تاکید داشت اداره ورزش را به دست ورزشی ها می سپارد و تاکید کرد از ورزش سیاست زدایی می کند. جملاتی شبیه به او را عارف ، روحانی و محمد باقر قالیباف هم تکرار کردند. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:کاندیدها, :: 2:17 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

وزیر راه و شهرسازی خطاب به کاندایدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ آن آقایی که حرف ساخت مسکن در داخل تهران را می‌زند باید بداند که اگر تنها 40 متر برای هر واحد مسکونی، زمین اختصاص داده شود و هزینه هر متر دو میلیون تومان باشد، 80 میلیون تومان آورده لازم است در حالیکه امروز برای رقمی همچون پنج میلیون تومان مشکل دارند؛ حال نمی‌دانم چگونه می‌خواهند در بافت فرسوده مسکن بسازند؟
به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، علی نیکزاد امروز در مراسم بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و واحدهای تولیدی استان قزوین، تصریح کرد: شما قضاوت کنید آیا پرداخت 2840 میلیارد تومان وام چهار درصدی قرض‌الحسنه تورم زاست؟ آیا وام 25 میلیونی تورم زاست؟ ما که از خود دفاعی نداریم اما اگر می‌خواهید جای رفیعی را فتح کنید، بدانید که با فنداسیون دروغ به نتیجه نمی‌رسید و اگر هم برسید، ثمری ندارد.

وی گفت: مسکن مهر در واقع گفتمان حضرت امام (ره)، یکی از اصول قانون اساسی است و در عین حال از موارد قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن است اما متأسفانه برخی از افراد این پروژه را زیر سوال می‌برند.

نیکزاد افزود: ایجاد فضای آموزشی، اداری، امنیتی، صنعتی، خدمات فنی - مهندسی و... از دستاوردهای دولت است. البته یکی از کارهای بزرگی که این دولت انجام داد٬ واگذاری زمین رایگان و احیای سنت قرض‌الحسنه است که این امور کارآمدی نظام مقدس اسلامی و رضایتمندی مردم از نظام را حاصل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: امروز 100 کیلومتر راه روستایی و 21 هزار واحد مسکن مهر روی زمین موجود است و من به مطبوعات می‌گویم که مبادا حرفی بزنید که مبنایی نداشته باشد، این موارد را گفتم تا کسانی که می‌خواهند رییس قوه مجریه باشند، حرفی بزنند که در شأن آنها باشد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: 21 هزار واحد مسکونی استان قزوین یعنی 21 میلیون و 100 هزار متر مربع واحد ساختمانی احداث شده است اما کسی می‌گوید این ساختمان‌ها 20 ساله می‌خوابد! آنچه احمدی‌نژاد به ما یاد دادند و از دین آموختیم این است که کار را برای شخص انجام ندهیم و انتظار تشکر نیز نداشته باشیم.

امروز با حضور معاون اول رییس‌جمهور 21 هزار واحد مسکن مهر در شهرک مهرگان قزوین به بهره‌برداری رسید که این افتتاح با اعتراضاتی از سوی مرم همراه شد.

همزمان با ورود وزیر راه و شهرسازی و معاون اول رییس‌جمهور جمعیتی مقابل بلوک مورد بازدید تجمع کرده بودند و هنگام خروج معاون رییس‌جمهور و وزیر راه و شهرسازی با فریادهایی گفتند " آنچه دولت وعده داده بود با آنچه امروز شاهد افتتاح آن هستیم متفاوت است" ...." از ساختمان‌هایی بازدید کنید که کاستی‌ و نواقص دارند".

در این میان وزیر راه و شهرسازی چندین بار خواستار آرامش حاضران شد و گفت: بهتر است نماینده‌ای از طرف خود مشخص کنید تا ایرادهایی را که مد نظرتان است، بگوید تا ما آنها را برطرف کنیم.

علی نیکزاد اظهارکرد: از گذشته‌ها می‌گویند "هل جزاء‌الاحسان الا‌الاحسان" اما امروز می‌بینیم آیا پاداش نیکی و زحماتی که کشیده‌ایم این است؟ 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:کاندیدها, :: 2:15 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

به گزارش "ندای انقلاب"، متن مقاله دکتر عباس سلیمیان، استاد اقتصاد و متخصص اقتصاد سنجی و مدلسازی اقتصادی فارغ التحصیل دانشگاه اسکس انگلستان به شرح ذیل است:

وقتی مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری را در روز جمعه یک کارشناس حرفه ای اقتصاد می‌بیند آیا باید خوشحال باشد یا نگران؟ تصور کنید که حدود ۳۰۰۰ اقتصاددان ایران بعلاوه چندین برابر آن تعداد زیادی از دانش آموختگان اقتصاد پای سخنان این بزرگواران نشسته باشند و شاهد آن باشند که اکثریت عده‌ای که بعضا توصیه چند نفر از بزرگان و عزیزان حوزه را نیز به هزار ترفند و یا به دلایلی با خود یدک می‌کشند تنها برای تصاحب صندلی ریاست جمهوری اسلامی ایران به چنین میزانی باور نکردنی برداشت های سطحی از مسایل و مشکلات اقتصاد ایران داشته باشند. اگرچه برنامه تلویزیونی بهتر از این می‌توانست باشد ولی یک واقعاً یک خاصیت مهم داشت که ظرفیت این کاندیداها را نشان داد و تا حدودی تکلیف مردم و حداقل متخصصین و کارشناسان را روشن کرد.
حالا به عنوان یک اقتصاددان که حرفهایش را می‌توان، هم جدی گرفت و هم نگرفت، ضمن عرض ارادت به همه ۸ کاندیدای مذکور و کسب اجازه ازهمه اساتید دانشگاهی و حوزوی و خصوصا رهبر عزیز انقلاب که نگرانی‌های ایشان در مورد کشور همیشه مد نظر این حقیر است، برداشت‌های خود را به زبان مردمی که باید انتخاب کنند می‌نویسم. چون اگر بناست برای جذب وگرفتن رای مردم، عوام پسندانه هرچه دلم خواست بگوییم چرا جواب و تحلیل خودمان از این مناظره را به همان گونه مطرح نکنیم.
اولین کاندیدا، کسی که سمت چپ آخر نشسته بود، آدم را کمی نگران می کند و این احساس را به دست می دهد که دائما با گفتمانی شبیه " من میدونم موفق نمیشیم" روی ارز و هزینه پول برای تولید و ناکامی دولت های قبل اعم از نوع شاهی آن و یا دولت های بعد از انقلاب به خاطر عدم توجه این دولت ها به این دو موضوع در برون رفت از مشکلات چسبیده بود و به مردم این پیام را میداد که بابا نمیشه نمیشه نمیشه .... و در را به روی خودش و مردم قفل میزد.
دومین کاندیدا، اونی که سمت راست آخر همه نشسته بود، هنرش این‌بود که اگر هر کدام از کاندیدا ها حرف خوبی می‌زد، زودی یادداشت میکرد و آخر الامر وقتی نوبت خودش می شد، همه را به اسم خودش تمام میکرد، از چند شب قبل که کلید گنجه کتابخانه اش را جیبش گذاشته بود و هر چند وقت یکبار دلش می خواست آن را درمیآورد به مردم نشان می‌ داد و یا خودش به آن نگاه میکرد این تصور را به وجود می آورد که بابا ر اه‌حل همه مسایل تو کتابخانه من پیدا می‌شه. این شیوه برخورد اگرچه شیرین و دل انگیز می نمود ولی القای این تصور از داستان های دوران کودکی ما در دبستان بود که در تبیین تفاوت کلمه "مار" با "شکل مار" اگر بیننده یک ساده اندیش غیر حرفه ای باشد نویسنده کلمه مار باید از شهر اجراج شود. باید به ایشان گفت، حل مشکلات عظیم اقتصادی مردم، ابتدا د انش اقتصاد، بعد عزم، برنامه، مدیریت و در برخی مواقع قاطعیت نیاز دارد و آخرالامر خلاصه اینکه جنس کلید از جنس نوشتن و نه شکل و مجسمه است.
از وسطی ها یکی که خیلی ذل و بل نشان می داد و کنار دست شخصیت منفی نمای اول نشسته بود و دائما پاشنه کفش ریاست جمهوری را به پای خود می‌کشیدکه مرا چه دیده اید؟ شهردار قبلی که ۸ سال به شما حال داد و قیمت ها را با افتخار چند برابر کرد و دایم با بگم بگم، ناتو بازی درآورد، تابلو تمام شدن پروژه های شهرداری را کشف نکرده بود. من این تابلو را کشف کردم و اگر من رئیس جمهور شوم همانگونه که پیمانکاران شهرداری را مجبور کرده‌ام تا تابلو بزنند، نظام اداری فشل و پر هزینه و پرجمعیت و متورم و غیر کارای اداری کشور را مجبور میکنم که یک تابلو ۶ ماهه بزنند و حل تورم و اشتغال را به صورت روزانه به شما مردم عزیز گزارش کنند. به نظر می‌رسید این یکی اگرچه آدم اجرایی بسیار مناسبی برای مسایل تنظیم شده است، ولی واقعا از علم اقتصاد بی بهره است و نمیداند که در اقتصاد تورم و اشتغال با هم حل نمی شوند، بلکه همیشه یکی به قیمت دیگری حل میشه و اینکه قیمت مذکور چقدر کم باشد، بستگی به هنر آن دولت دارد که چقدر خوب عمل کنه که کمتر بپردازه. دانشجویان اقتصاد نیز می‌دانند پیشنهاد ایشان برای حل مشکل رشد از طریق رشد بخش خدمات برای اقتصاد ایران فاجعه است! اقتصاد ایران بیش از هرچیز برای تامین نیازهای اساسی مردم به کالا مانند مسکن، خودرو، گوشت و مرغ نیاز دارد، رشد تولید باید کالایی، یعنی رشد این اقلام باشد. همین امروز هم سهم بخش خدمات بیشتر از آن‌چیزی است که باید باشد. این برادر ذل و بل پاشنه کشیده اگرچه برای ریاست جمهوری مناسب به نظر نمی رسه ولی برای کنار دست یک رئیس جمهوری که دانش کار را داره به عنوان معاون اجرایی می تواند فوق العاده مفید باشد.
اما کنار این ذل وبل پاشنه کشیده، دو تا برادر و اخوی محجوب نشسته بودند، هر دو یه جورایی بوی عطر وزارت خارجه را می دادند. اونی که سعی داشت به یاد قدیما سرش را بلند نگه داره و پز قدیما را بده ... به سابقه دوستی‌ای که سارکوزی می خواسته با او به داشته باشه و وعده‌های نه چندان مشخصی که از وی گرفته بود به مسئله دوستی بین ملت ها تکیه می‌کرد که البته حرف خوبی بود و لی به نظر اینطور می رسید که رابطه این حرف را با اقتصاد نمی دانست. ولی وقتی یک عکس بیمارستانی را که دید با توجه به تخصص پزشک کودکان خودش و خصوصا عشقی که به خدمت داره، یاد فقط خدمات دولت افتاد که در سالهای گذشته، به به چه‌ها کرده‌ایم، چه بیمارستانی ساخته ایم، غافل از اینکه این بیمارستان خوشگل، بناست پدر بیمار روی تخت را توی حسابداری دربیاره.
اما گل دوم مزرعه وزارت خارجه، آن یکی که روی میز ولو شده بود و قیافه اش مثل یک بچه مسلمان فابریک دوست داشتنی بود، بدون توجه به اینکه از گل قبلی بپرسه که بابا چه جوری میشه دل سارکوزی که نه، حداقل دل خواهر اشتون را به دست آورد که یه ذره به جمهوری اسلامی محبت نشان بده، دو سه ساله هر چی تلاش میکنه و سفرهای جور با جور می‌ره، فقط با خبرهای نومید کننده سوار هواپیما میشه و بر میگرده، یه ذره به مردم نگفت که بابا من از این همه تجربه مسافرت برون مرزی و مذاکره با اشتون چرا نتیجه نگرفته ام. ولی برگشته می‌گه من یارانه میدم. برای ما اقتصاددان‌ها که به جرات باور داریم که یک پای حل مسائل کشور در سازوکار های بین الملی است حرفای ایشان علی رغم اینکه خود ایشان ظاهری دوست داشتنی داره، ولی بسیار جای ابهام و سوال داره. سوال مهم اینه که اگر این مذاکرات بخواد ۴ سال دیگه همینطور بی نتیجه ادامه پیدا کنه، آنوقت این انسان دوست داشتنی در طول این ۴ سال بناست کشور را با چه برنامه ای و با چه ابزاری اداره کنه؟ تحت اون شرایط مردم بناست سر از کجا در بیاروند؟ ضمانت ایشان برای نتیجه ای که ۴ سال بعد باید بگیرد، چیست؟
اما از دوتا کاندیدای باقیمانده، اونی که اسمش اسم فاعل از کلمات عدل و عدالت است و احساسات لطیف عادلانه داره و از شدت عدالت هم شاید اینقدر وزن کم کرده است، به طور طبیعی همش دنبال عدالت بود و از فلسفه عدالت هم به همان سفسطه عدالت دولت تمسک می‌کرد که در مورد مصرف بنزین توسط پولدارها و متمولین و نتیجتا گران شدن بنزین وجود داشت. هر چقدر هم که دیگر کاندیدا ها برای جلب رای مردم، به جای دادن برنامه و منطق کار، درد مردم و وضع خراب آن ها را بازگو می‌کردند ایشان فقط عدالت را میدید و عدالت را دنبال میکرد. البته برای اینکه از سهم رای مردم جا نماند حرفهای دیگر کاندیداها را هم در مورد درد مردم تایید میکرد. ولیآدم فکر می کنه که بین یک سخن تا عملیاتی کردن یک سخن ممکن است هزار سال راه باشد که به نظر می رسد از عهده ایشان پرواضح خارج است.
اما نفر آخر که از جنس ما اقتصاددان ها است و نشان میده که حرفه ای است، ۸ سال فرماندهی جنگ و دفاع از این مرز وبوم را به عهده داشته، بارها تا مرز شهادت و اسارت پیش رفته ولی قسمتش نشده که عکسش کنار باکری ها، باقری ها، کاظمی ها، مقدم ها، ... کاشته بشه و تازه دوتا از همین کاندیداها که سابقه جبهه و جنگ دارند، سربازهای ایشان در جبهه های شرف و ایمان بودهاند و بایستی تحت هدایت و فرمان ایشان می جنگیدند و خلاصه هرچه حماسه از جنگ و رشادت بود یک جورایی به ایشان و فرماندهی و مدیریت ایشان مربوط می شد، و به خاطر ایستادگی و مقاومت در جبهه حتی دچار صدمات خانوادگی شد و یعد از جنگ جهاد علمی کرد و اقتصاد یاد گرفت تا به اقتصاد و مدیریت کشور خدمت کنه........... متواضعانه و خاشعانه تلاش میکرد تا با ایما و اشاره و گاها اعتراض بتواند به مردم و دیگر کاندیداها و مجری مناظره این پیام را بدهد که ای مردم امروزه حل مشکلات کشور و اقتصاد و جمهوری مقدس اسلامی و تامین نظر آیات عظام و رهبر عزیز انقلاب، مستلزم داشتن دانش اقتصاد و تجربه حل مسائل از طریق این علم است. او حتی خاشعانه برای حل مشکلات گفت که مجمع علمی اقتصاددانان کشور را تشکیل میدهد تا در کنار دولت لوایح و مسایل بررسی کنند و بانظر متخصصین کار کشور و اقتصاد را سامان دهد.
به عنوان یک ایرانی و یک اقتصاددان و یک حرفه‌ای و یک نفر که دلش از یک طرف با همه مردم ایران از مسلمان و غیر مسلمان، شیعه و سنی، کرد و ترک و فارس و بلوچ و ترکمن و همه اقوام شرافتمند ایرانی است ، و از طرف دیگر با امام، رهبری، روحانیت و ماندگاری اسلامیت نظام و تعالی و توسعه کشوراست، می خواهم بپرسم که:
آیا او که صداقتش را در طول زندگی خود به ایران و اسلام نشان داده است. آیا مردم ، دانشمندان ، دانشگاهیان و حوزویان نگران کشور و جمهوری اسلامی و حتی خود دیگر کاندیداها را به عنوان یک اقتصاددان می تواند به این باور برساند که در بین این ۸ کاندیدا، تنها تجربه های ۲۰ ساله ایشان در دانشگاه و شورای مصلحت نظام و روحیه قوی و مصممی که در میدان های جنگ برای تصمیم گیری داشته است می تواند وی را به عنوان اصلح و صاحب راه حل احتمالی بر ای کشور معرفی نماید و کشور را وارد فاز جدیدی در تصمیم گیری و اداره امور نماید؟
بین خود و خدای خود باید خلوت کرد و بدون اینکه تحت تاثیر گروه ها و جناح های ذینفع و یا غیر ذینفع قرار بگیریم، باشد که یکبارهم به خاطر خدا و ماندگاری و توسعه و عزت کشور خود و حل مشکلاتی که هر روز با آنها دست به گریبانیم، تصمیم بگیریم و یکپارچه شخص جدیدی را با مولفه های شایسته ای که دارد وارد اداره کشور کنیم.


* مقالات دکتر سلیمیان را در رابطه با اداره کشور از گوگل Google با موضوعات زیر جستجو کنید:
۱- جهاد اقتصادی
۲- مدل سازی نقش ایران در آینده اقتصاد منطقه
۳- تئوریزه نمودن شعار حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:نظرات کارشناسان,کاندیدا, :: 2:11 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

به گزارش "ندای انقلاب" به نقل از « نمک نیوز»؛ کاندیداهای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در چند روز گذشته حرف‌های قشنگ قشنگ زیاد زدن و خواستن توسط همین حرفا نظر و رای مردم رو برای خودشون جمع کنند بابت همین شاعر معلوم‌الحال ما« فضول‌الشعرا»؛ شعری را سروده است که تقدیم به شما می کنیم:

آهای شما که رأی خوشکل دارین

حقوق‌تون اندکه، مشکل دارین

***

هزینۀ مسکن‌تون زیاده

درد میون سرتون زیاده

***

حق شما رو من خودم می‌گیرم

اگر نشد تب می‌کنم می‌میرم

***

من که بیام زندگی آسون می‌شه

قندوشکر جمله فراوون میشه

***

جون شما واسۀ من در میره

اگر نیام حوصلتون سر میره

***

شما که با کسی صنم ندارین

کینه و غم، زیاد و کم ندارین

***

همین شما که اهل کار و بارین

برای من در صف انتظارین

***

شما که خیلی‌ خوب و خیلی نازین

شما که دل فقط به من می‌بازین

***

صدای وعده‌هامو ضبطش کنین

تو ذهنتون یک‌کاره ثبتش کنین

***

اگر دیدین یه وقت عمل نکردم

در نمیرم دوباره برمی‌گردم!

***

میام چهار سال دیگه باز دوباره

وعده می‌دم البته باز دوباره

***

میام میگم نشد که کاری کنم

نشد که من آبروداری کنم

***

چوب لای چرخ من گذاشتن حتماً

با شخص من دشمنی داشتن حتماً

***

ول کن اصن! که حله مشکلاتت

من میمیرم برای انتقادت

***

مشکل شهرتون چیه زود بگین

درد دهات‌تون چیه زود بگین

***

بنده اگر رییس‌جمهور بشم

عمراً اگه ز جمع‌تون دور بشم

***

بدون که من میون مردم بودم

یه عمری بین‌شون اصن گم بودم

***

هیچ میدونین شما که من کی هستم

قدیم ندیما با کیا نشستم؟

***

بنده خودم معدن عقل و علمم

درسته کاندیدم ولی مُهمم

***

اگر تو برگه اسممو نوشتین

کاندید رفتن به خود بهشتین

***

تندی بیاید و دور من جمع بشین

داخل دشت و تو دمن جمع بشین

***

گوش بکنین وعده میدم فراون

تو کوچه و داخل هر خیابون

***

فضای ذهن من که بازه بازه

برنامه‌هام ردیف و توپ و نازه

***

موضوع آزادی برام مهمه

حرف شمام بخوام نخوام مهمه

***

بنده یه سیمرغم و اهل قافم

با بعضیا داخل ائتلافم

***

راستی بگم یه حرف جدی‌جدی؟

شوخی کنم تو ظرف جدی‌جدی؟

***

همین الان یه‌مشت کلید آوردم

یه حرفی از نوع جدید آوردم

***

کلید من حلّاله مشکلاته

کارش یه‌کم شبیه آبنباته

***

هم‌وطنم! خوب میدونم خسته‌ای

بگیر بخواب با قصه هسته‌ای

***

هر چی که گفتن بهتون دروغه

حکایتش کشکه و ماست و دوغه!

***

فناوریه هسته‌ای رو بنده

خودم آوردم با هف هشتا خنده

***

مذاکرات ما همش خفن بود

یه‌کم شبیه جنگ تن‌به‌تن بود

***

زمان من هیچی معلق نشد

دندون هیشکی تو دهن لق نشد

***

ما ابداً خیط نمی‌کاشتیم داداش

با هیشکی تارف که نداشتیم داداش

***

تو کارمون سازش اصن نبوده

عقب‌نشینیش کار من نبوده

***

خلاصه یادت نره حرف ما رو

حکایت حساب بعضیا رو

***

کلید من حلّاله مشکلاته

کارش یه‌کم شبیه آبنباته 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:کاندید ریاست جمهور,نظرات دیگران, :: 2:9 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

هشت نامزد ریاست جمهوری حرف اصلی خود را درباره‌ی فرهنگ و هنر بیان کردند.


عرش نیوز به نقل از تسنیم ؛
هشت نامزد یازدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری، به سوال تلویزیون با موضوع «حرف اصلی شما در عرصه‌ی فرهنگ و هنر»، پاسخ دادند.

غلامعلی حداد عادل گفت: تلاش خواهم کرد که نسل جوان درک بهتری از هویت اسلامی وایرانی خودش داشته باشد و به آن هویت افتخار کند.

حسن روحانی اظهار کرد: فرهنگ چیزی نیست که بتوان چهارچوبی را برای مردم در نظر گرفت و مردم را به سمت آن هدایت کرد. باید اصول را تبیین و تعریف کرد تا مردم خود برگزینند و انتخاب کنند.

محمد باقر قالیباف چنین گفت: بحث فرهنگ، اساسی‌ترین موضوع کشور است. فرهنگ است که نیروهای انسانی و تربیت و تعلیم را می‌سازد. ما در کنار توسعه‌ی کالبدی و بحث‌های کمی و تولید خدمات فرهنگی، تکیه‌ی اصلی‌مان به حوزه‌ی آموزش و پرورش معلمین و محیط دانشگاه و اساتید محترم است.

محمدرضا عارف خاطرنشان کرد: سعی می‌کنیم که برخوردهای سیاسی را در رابطه با فرهنگ و هنر دور کنیم و نگاهمان صرفا فرهنگی باشد. تشکل‌های فرهنگی باید تقویت شوند و باید از خانه‌ی سینما و تئاتر و سایر تشکل‌های مردمی حمایت کرد.

محسن رضایی ابراز عقیده کرد: فرهنگ و هنر را به صاحبان آن می‌دهیم و پای دولت را از این مسائل بیرون می کشیم؛ یعنی فرهنگ و هنر را از سیاست‌زدگی نجات می‌دهیم. از طرف دیگر وظیفه‌ی دولت است که اقتصاد فرهنگ و هنر را تعریف کند و میزان دخالت بخش خصوصی و عمومی را در حمایت از آن مشخص کند و ما این کار را انجام می‌دهیم.

علی اکبر ولایتی چنین گفت: بازسازی و تقویت ارزش‌ها و معیارهای دینی و ایرانی به قصد تقویت هویت دینی و ملی که این تضمین کننده استقلال کشور خواهد بود.

سعید جلیلی سپس اظهار کرد: هر چه بتوانیم فرهنگ را در قالب هنر و از مجرای هنر معرفی کنیم، موفق‌تر خواهد بود؛ لذا به نظر می‌رسد فرهنگ و هنر ما باید یک ارتباط عمیق داشته باشند و در جهت آرمان‌ها و اهداف کشور بتوانند روز به روز پویاتر عمل کنند.

سید محمد غرضی هم گفت: ملت ایران می‌دانند چه شکلی زندگی کنند و چگونه نیاز فرهنگی خود را خودشان بسازند؛ این مساله در ایران سابقه‌ی طولانی دارد. ظرف ۱۰۰ سال اخیر هر چه فرهنگ و هنر خارجی به کشور تزریق شده است، در داخل کشور نهادینه نشده است.

این پرسش‌ها در قالب آیتم خبری «جمهور» از نامزدها پرسیده و از شبکه دو پخش شد.
 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:ریاست جمهور,کاندیدهای ریاست جمهوری,نظرات دیگران, :: 2:7 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

معاون رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی با انتقاد از اظهار نظرهای برخی کاندیداها در تبلیغات انتخاباتی علیه دولت گفت: برخی بر شاخه نشسته اند و بن می برند.

به گزارش مهر، حجت الاسلام میرتاج الدینی بعداز ظهر سه شنبه در مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال امام(ره) در یاسوج اظهار داشت: گاهی برخی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در تبلیغات خود ملاحظات و مصالح کشور را فراموش می کنند.

وی بیان کرد: این افراد طوری حرف می زنند که انگار هیچ کاری در کشور نشده و آنان می آیند و کارها را انجام می دهند.

حرفهای برخی کاندیداها اعتماد مردم را از بین می برد

میرتاج الدینی با بیان اینکه اینگونه حرفها اعتماد مردم را از بین می برد، اظهار داشت: چطور مردم به شما اعتماد کنند که می توانید مشکلات کشور را حل کنید.

وی رای 24میلیونی مردم را نشان دهنده اعتماد آنان به دولت دانست و گفت: اگر گذشته را زیر سوال ببریم چطور می توان به آینده امیدوار بود.

معاون رئیس جمهور بیان داشت: باید کاندیداها نکات مثبت و خدمات دولت را بگویند و برنامه خود برای اداره کشور را هم ارائه دهند.

وی با اشاره به برخی اقدامات دولت گفت: هم اکنون سالانه دو میلیارد دلار صادرات برق در کشور داریم.

میرتاج الدینی مسکن مهر، ایجاد راه، خط آهن، دستیابی به نانو تکنولوژی، فن آوری هسته ای و فضایی شدن را از جمله دست آوردهای دولت عنوان کرد و گفت: مردم هم اکنون کارهای انجام شده از سوی و افتتاح ها را می بینند.

گرانی و تورم همیشه بوده است

وی بیان داشت: گفتن اینکه هیچ کاری نشده درست نیست زیرا همین کسانی که اکنون در مسکن مهر زندگی می کنند، می بینند که چه کارهایی شده است.

معاون رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه گرانی ها همیشه بوده اما باید علت آن را دانست، گفت: هم اکنون طبق آخرین آمار میزان تورم 31درصد است.

وی با بیان اینکه اگر قدرت خرید مردم بالا رود فشار تورم کاهش می یابد، اظهار داشت: افزایش حقوق، پرداخت یارانه ها و..راهکارهای دولت برای افزایش قدرت خرید مردم است.

رئیس جمهور رابا 24میلیون رای نماینده مردم نمی دانند

میرتاج الدینی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی مقام رئیس جمهور را پایین می آورند، گفت: یک نماینده با 20هزار رای خود را نماینده مردم می داند اما رئیس جمهور را با 24 میلیون رای نماینده مردم نمی داند.

معاون رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی افزود: اگر کل آرای مجلس را جمع کنیم نصف آرای رئیس جمهور نمی شود.

وی با بیان اینکه هیچ کس پس از مقام رئیس جمهور از پشتیبانی رهبری و مردمی برخوردار نیست، گفت: مجلس تنها رای مردم را دارد اما رئیس جمهور علاوه بر رای مردم تنفیذ رهبر را نیز دارد. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:انتخابات ,نظرات مسئولین, :: 2:6 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

  به گزارش بولتن نیوز به نقل از تسنیم، اولین مناظره انتخاباتی 8 نامزد ریاست‌جمهوری با موضوع اقتصادی و با اجرای مرتضی حیدری که از ساعت 16 امروز آغاز شده بود، اعت 20:05 به پایان رسید.

محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، حسن روحانی، محمدرضا عارف، علی‌اکبر ولایتی، محسن رضایی، غلامعلی حداد عادل و محمد غرضی در این مناظره حضور داشتند.

مهمترین محورهای سخنان 8 نامزد ریاست‌جمهوری به شرح زیر است:

* حیدری، مجری برنامه: بینی و بین‌الله به جز من و رئیس سازمان و 2 تن از مدیران ارشد صداوسیما، کسی از سوالات خبر ندارد.

* حیدری: ساعت‌ها کار کارشناسی برای این مناظرات انجام شده است.

* حیدری: بسیاری از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بیش از نیمی از مردم هنوز نامزد نهایی را انتخاب نکردن و منتظر مناظره‌ها هستند. همین حساسیت‌ها و اهمیت مناظره باعث می‌شود که ما در زمانبندی مناظره نهایت دقت و سخت‌گیری را داشته‌ باشیم.

* حضور طلوعی رئیس جام جم به عنوان نماینده ناظر ستاد انتخابات صداوسیما درکنار حیدری، مجری برنامه.

* قرعه‌کشی حیدری برای تعیین اولین فردی که پشت تریبون برود. نام غرضی به عنوان اولین فرد در قرعه‌کشی استخراج شد.

* غرضی پشت تریبون رفت. سوال حیدری: مشکل اشتغال را چگونه و تا چه اندازه‌ای و تا کی مهار خواهید کرد؟

* غرضی در پاسخ به سوال: ظرف صدسال گذشته، ملت ایران دچار دولت‌هایی بوده که همه تورم‌زا بوده‌اند. این ریال ما معادل یک رویال بوده که در یک تاریخی معادل رویال کشور اسپانیا بوده و در ابتدای نهضت مشروطه یک ریال ما یک دلار بود. وقتی رضا شاه به قدرت رسید شد سه ریال. وقتی از کشور رفت شد 15 ریال. وقتی متفقین حمله کردند شد 20 ریال. دولت زاهدی آن را کرد 35 ریال. دولت منصور کرد 6 تومان و 8 ریال. در دوره بنی‌صدر شد 300 ریال. در دولت مهندس موسوی با 40 تومان شروع شد و تا وقتی من وزیر بودم 50 تومان بیشتر نشد ولی بعدش شد 150 تومان. در دولت هاشمی شد 450 تومان/ دولت خاتمی 1000 تومان و در دولت فعلی شد 3500 تومان. تا تورم حل نشود و کشور به تولید نرسد، وضع همین است. هزینه پول در کشورمان بالاست. ما در 100 سال گذشته تولید نداشتیم. اشتغال وقتی سامان پیدا می‌کند که تولید سامان یابد. تولید وقتی سامان یابد که هزینه پول به سمت نزولی برسد والا ااشتغال مصنوعی است. اشتغال بعد از اینکه محکم جلوی تورم بایستیم می‌تواند تولید شود.ژ

* قالیباف به عنوان نفر بعدی پشت تریبون رفت.

* قالیباف: نکته‌ای که آقای غرضی اشاره کردند از یک نگاه درست است اما واقعیت این است که باید کارهای کوتاه مدت و دراز مدت برای اشتغال انجام دهیم. باید کارهای کوتاه مدت در اولویت باشد در راستای برنامه‌های میان مدت. رونق اقتصادی اساس کار است اما وقتی امروز توام هستیم با رکود و تورم، وقتی نمی توانیم نقدینگی اضافه کنیم باید نقدینگی فعلی را از سکه‌بازی و کارهای صوری به سمت تولید ببریم.

* حدادعادل: جناب غرضی به مساله تورم بیشتر از اشتغال پرداختند. البته تورم در اشتغال تاثیر زیاد دارد ولی در حال حاضر در امر اشتغال مسائلی داریم که نزدیک به خود مساله اشتغال است. الان بازار کار متولی ندارد. در حال حاضر تعدادی کارخانه و کارگاه داریم که تعطیل شده و باید با حمایت از اینها و دادن یارانه و معافیت مالیاتی و استمهال دیون کمک کنیم که این کارخانه ها احیا شوند. و اگر در شرف تعطیلی است تعطیل نشود.

* ولایتی: مطالبی که آقای غرضی فرمودند را می‌توان اینگونه تکمیل کرد. سیاست دولتها در گذشته چه قبل و چه بعد از انقلاب بیش از آنکه تولید محور باشد توزیع محور بوده. تولید را باید مردمی کنیم. در حوزه کشاورزی باید حمایت اساسی از کشاورز شود. در حوزه صنعت هم باید حمایت درست شود. محصولات کشاورزی باید بیمه شود و کشاورز بازنشسته شود و محصولاتش خرید تضمینی شود.

* رضایی: بیکاری و تورم دو چیز متفاوت است. بعضی وقت‌ها متناقض با هم عمل می‌کنند. منحنی فیلیپس در اقتصاد در این باره وجود دارد. اشتغال از شاغل و شغل درست می شود. هرکدام برنامه‌ای میخواهد که اشتغال را حل کنیم و بیکاری را از بین ببریم.

* جلیلی: بیکاری مهمترین موضوع کشور است چون رشد جمعیتی که داشتیم به دوران نیاز به کارش رسیده. نیاز هست که بدان توجه جدی شود. به 2 بخش باید توجه کرد. یکی بحث حمایت از تولید که باید ظرفیت‌های بخشی مانند کشاورزی و اقتصاد دانش‌بنیان و ارتباط صنعت و دانش توجه کنیم. بحث فناوری اطلاعات و نفت و فولاد و مسکن را باید توجه ویژه کرد. اشتغالی که خواهیم داشت باید در تولید باشد نه در شغل‌های کاذب. تولید باید رقابتی باشد. صنایع دستی هم جزو مزیت‌هایی است که میتواند چند میلیون شغل ایجاد کند.

* عارف: حداقل یک میلیون فرصت شغلی لازم داریم. برای اینکه این اتفاق بیفتاد مهمترین کار احیای سازمان مدیریت است. باید صنعت نیمه تعطیل ما رونق یابد. باید سهم صنعت را از هدفمندی یارانه ها که 30 درصد است پرداخت کنیم. نقدینگی کشور را باید به سمت صنعت ببریم. جذب سرمایه های داخلی بخصوص بسیار مهم است. سرمایه ها وارد خرید ارز و طلا شده است متاسفانه.باید فضای کسب و کار رونق گیرد و اشتغال ایجاد شود. یکی از طرح های ویژه که بسیار مهم است و 200 هزار شغل ایجاد می کند، گردشگری است.

* حسن روحانی: اشتغال مهمترین دغدغه مردم است. وقتی در جامعه ایرانی بیش از 3 میلیون نفر بیکار داریم و بیش از 800 هزار نفر نیروی متخصص فارغ التحصیلی که دوره دانشگاهی تمام شده و شغلی ندارند نشان میدهد مهمترین مساله جامعه امروز ماست. راه حل اصلی این مساله بهبود شرایط کسب و کار است. متاسفانه قانون بهبود کسب و کار که در مجلس تصویب شده، آئین نامه اجرایی اش ابلاغ نشده است. در کنار این آموزش نیروی انسانی متخصص و ماهر به عنوان یکی از راه های کار است.

* غرضی: امکان ندارد شما در تولید رقابت خارجی را به حساب نیاورید. تولید رقابت جهانی دارد. در تمام دنیا هزینه پول برای تولید یکی دو درصد است. در ایران هزینه پول بیش از تورم است. تورم 20 درصدی و هزینه پول 25 درصدی هیچ سرمایه‌ای را برای تولید نمی‌گذارد. بزرگانی که اینجا نشستند، در دولت ها بوده اند و این وضعیت نتیجه کار دولت هاست. از یک موضوع تغافل شد و آنکه تورم باید بیاید روی 2 و 1 درصد. هزینه پول باید برود روی 3 درصد. رقبای شما ترکیه و چین و هند هستند. شما در سال 40 میلیارد دلار واردات داشتید. نیازهایی مانند گوشت و روغن و کره وارد شده است. تمامی کسانی که به این تولیدات میپرداختند به خاطر هزینه بانکی زیاد تولید را رها کرده اند. تولید حمایت سیاسی اجتماعی و... نداشته و به همین خاطر شکست خورده است.

* **** محمدرضا عارف به قید قرعه پشت تریبون رفت

سوال: نظام و برنامه شما برای تعامل با سایر قوا و نهادهای نظارتی کشور چیست؟

* عارف: مهمترین مشکل ریشه مشکلات اقتصادی حاکمیت یکپارچه یک جریان سیاسی یعنی اصولگرایان بر اقتصاد کشور در هشت ساله گذشته و کنار گذاشتن جریان دیگر است. برخی نظامیان و شرکت های وابسته به نهادهای نظامی در امور اقتصادی دخالت کردند که این فضا را برای مشارکت اقتصادی تنگ کرده. خصوصی سازی به صورت ناقص انجام شده است. بین 10 تا 15 درصد به بخش خصوصی واگذار شده و بقیه عملا به بخش های نیمه دولتی.

به خاطر مشکلاتی که با دنیا داریم نمیتوانیم از ارتباط با کشورهای دنیا برای بهبود اقتصادمان کمک بگیریم. اگر اصل 44 را جدی دنبال کنیم بسیاری از مشکلات اقتصادی حل می شود. یک جریان سیاسی نمیتواند کشور را اداره کند، این را باید بپذیریم. مبنا را باید بر شایسته سالاری بگذاریم. با توجه به ضرورت تعامل بین قوا باید قوای مختلف در یک فضای صمیمی مشکلات را حل کنند. نباید اختلاف نظر و مشکلات قوا به جامعه کشیده شود. اگر به موردی رسیدیم که نمیتوانستیم حل کنیم، می‌توانیم از رهبر معظم انقلاب کمک بگیریم.

* حدادعادل: آقای عارف مساله را بیش از حد سیاسی کردند. گناه مشکلات کشور را به دوش اصولگرایان گذاشتند. با این موافقم که کشور نباید از نیروهای کارشناس و خدوم با هر تغییر دولتی خالی شود اما فرضا اگر این اتفاق در دوره اصولگرایان افتاده، نظیرش در دوره اصلاح طلبان افتاده است. مگر در دوره اصلاح طلبان با اصولگرایان چه کردند؟ اگر اشکال شما وارد باشد، به همه دولت ها وارد است. اگر من موفق به اداره کشور و ریاست جمهوری شوم، سعی میکنم مساله گرایش های سیاسی را از نیروهای کارشناسی و متخصص و خدمتگزار جدا کنم.

* روحانی: مهمترین مساله در این زمینه این است که از نگاه فردمحوری و استبداد رای فاصله بگیریم. از متخصصان استفاده کنیم. نگذاریم صاحب نظران جامعه منزوی شوند و حتی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی و کارآفرینان استفاده کنیم. سازمان هایی مانند مدیریت باید احیا شود. دولت باید به صورت فراجناحی اداره شود و نباید نیمی از مدیران را کنار بگذاریم. فکر میکنم در کنار اینها باید آزادی بیان را هم در جامعه داشته باشیم. نقد آزاد اگر در جامعه نباشد، نظام تصمیم گیری وقتی اشکال و ایرادی دارد، تصحیح نمی‌شود. نقد نعمتی است برای تصحیح در اشکالات.

* ولایتی: نکته ای که آقای عارف فرمودند، یک متممی نیاز دارد. حتما باید از نیروهای متخصص با سلایق مختلف سیاسی استفاده شود که دولت محروم نماند ولیکن یک وجه مشترکی جریان های سیاسی داشته باشند و آن اینکه به نظام و ولایت فقیه و قانون اساسی در قول و فقه پایبند باشند. از زمان مونتسکیو به بعد تفکیک قوا صورت گرفته. بنا به اهمیت و پیچیدگی حکومت قوای سه گانه تشکیل شده. باید قوه مجریه قانونگرا باشد و در برابر رای قوه قضائیه خاضع باشد. اگر کابینه تشکیل میدهد این کابینه مرکب از وزرای متخصص باشد و هر وزیری در حوزه خودش اختیار رئیس جمهور را داشته باشد. اینگونه نیست که دولت را به تیم فوتبال تشبیه کنیم.

* رضایی: خوشبختانه چون جزو هیچکدام از دعواها نبودم، قضاوت صحیح تری بتوانم بکنم. نه جزو دولت خاتمی بودم که اصولگراها را بیرون بریزم و نه در دولت احمدی نژاد بودم که اصلاح طلبان را بیرون بریزم. هیچکدام از اینها را قبول نداشتم. البته آقای عارف به سوال جواب نداد. آقای عارف نگفت که در دوره خودشان مشکلی نبود؟ آیا شما میتوانید با مجلس اصولگرا تعامل کنید؟

* جلیلی: وقتی می توانیم تصمیم صحیح اقتصادی بگیریم که مبتنی بر گفتمان نظام و انقلاب باشد که بتواند پیشرفت را برای ما به ارمغان بیاورد. در زمان آقای عارف مبانی نظری که برنامه چهارم را نوشتند کاملا مخالف بود و نمیتواند پیشرفت را برای کشور داشته باشد. سه عنصر اساسی را باید در تصمیم سازی و تصمیم گیری مشارکت دهیم . اولینش خود مردم هستند. در کشاورزی باید از خود مردم سوال شود. نباید فقط از گروه های سیاسی سخن بگوییم. نکته دیگر بحث خود هماهنگی در دولت است. الان نزدیک 40 شورا داریم که در مساله اقتصادی تصمیم گیری میکنند اینها باید با یک آهنگ عمل کنند. بین قوا اگر قانون مبنا قرار بگیرد مشکلی پیش نمیاید.

* قالیباف: آغاز بحثمان اقتصادی بود اما در سوال دوم همه رفتند دنبال بحث سیاسی. مهمترین دغدغه من همین است. وقتی بناست اقتصاد را حل کنیم چکار به سیاست زدگی داریم؟ مردم به اینها کاری ندارند، مردم می گویند مشکل ما را حل کنید. نباید دغدغه مردم را فراموش کنیم. شورای شهر اول را اختلاف سیاسی حل کرد. در شورایی که 8 سال خدمتشان بودم هم اصولگرایان هستند هم اصلاح طلبان اما مشکل مردم دارد حل می شود. ما باید بر اساس یک سند برنامه پیش برویم. نباید سلیقه ای عمل کرد.

* غرضی: من متولد 1320 هستم. نسل من انقلاب کرده و جنگیده و سازندگی کرده و 98.2 آرای ملت را جمع کرده. فروکاستن جمهوری اسلامی به احزاب و گروه ها ظلم به انقلاب است. این دولت ها 1200 میلیارد درآمد داشتند و امورز 600 میلیارد تومان بدهکاری دارند. حاکمیت ایجاب می کند که مردم را در مدار انقلاب نگهداریم. مردم تحمل کردند. هنوز هم میخواهیم کشور را به گروه های سیاسی تقسیم کنیم؟ این خلاف شان انقلاب و امام و رهبری است. کشور یک واحد متحد است. شما متحد شوید دست در جیب فقرا نکنید و بعد هر کار سیاسی خواستید بکنید.

* عارف: مگر می شود بدون توسعه سیاسی توسعه اقتصادی داشت؟ باید همزمان پیش بروند. خطاب به جلیلی: اگر مبانی برنامه چهارم زیر سوال است چرا مجلس اصولگرا آن را تصویب کرد؟/ خطاب به رضایی: مگر من گفتم دولت اصلاحات اشکالی نداشته؟ همه دولت ها اشکال داشتند. من عملکرد دولت خاتمی را می گویم که بهترین رابطه را با مجلس اصولگرای پنجم داشته است. دعوایی بین دو رئیس قوه نبود که در صحن علنی مجلس مطرح شده و همه مردم را ناراحت کند. با قوه قضائیه هم کمیته مشترک تشکیل دادیم و مسائل را حل می کردیم.

صحبتی که آقای ولایتی مطرح کرد مهم بود. هر مسئولی که در سطح جمهوری اسلامی فعالی می کند باید وفاداری اش به قانون اساسی و نظام را اثبات کرده باشد.

**** محسن رضایی به قید قرعه پشت تریبون قرار گرفت.

سوال: برنامه دولت شما برای تامین مسکن و مهار قیمت آن چیست؟

* رضایی: کاش روش بهتری برای مسئله اقتصادی پیش گرفته می شد و ما تخصصی تر به مسئله می پرداختیم. آنها که میخواهند فرمان اداره کشور را به دست بگیرند مهمتر از کارشناسانشان هستند.

ما در اداره کشور باید کار را به مردم بدهیم. مردم در اقتصاد و مسکن و بسیاری از کارهای دیگر نیستند. مسکن مهر طرح خوبی بوده ولی باید بهتر اجرا می شد. نباید منابعش از بانک مرکزی و بدون پشتوانه شکل میگرفت. قیمت مسکن در تهران به صورت سرسام اور بالا رفته و تمام برنامه ریزی های مسکن را از بین برده. توجه جدی به مسکن خواهم کرد. با اصلاحات در مسکن مهر آن را ادامه میدهیم. نباید پروژه ها را نیمه تمام بگذاریم که هزینه پشت سر هزینه به بار بیاید. مقرراتی که برای محدوده شهرها به وجود آمده بر اساس معماری نوین ایرانی نیست و باید بازنگری شود. جایگاه شهرسازی را نوعی تغییر میدهیم که فرصت های جدیدی برای مسکن ایجاد شود. وام مسکن به خاطراینکه خود مسکن تبدیل به کالای اقتصادی و تجاری و درآمدزایی شده مانع از آن می شود که تسهیلات قابل توجهی به آن داده شود. باید مسکن از دارایی به سرمایه گذاری تبدیل شود و وام های بیشتری در اختیار مردم قرار دهیم. در تمام دنیا 70-80 درصد پول ساخت مسکن را به صورت وام می دهند.

* قالیباف: بحث مسکن از اولویت دار ترین بحث های دولت من خواهد بود. بیشترین سهم درآمد مستضعفین صرف کرایه خانه می شود. مسکن که توسعه یابد مستقیما 250 هزار شغل ایجاد می کند. باید کیفیت ساخت مسکن را بالا ببریم. بافت فرسوده از معضلات کشور است. وقتی در تهران امکانات هست چرا در بیابان مسکن می سازیم که باز هم نیاز به زیرساخت داشته باشیم. اگر در تهران بافت های فرسوده را درست کنیم نیازی نیست به پرند برویم.

* غرضی: هر دولتی به کشور به صورت بخشی نگاه کند دچار صدمات گذشته می شود. بخشی نگری باعث فرسودگی بخش و از بین رفت دولت می شود. اینکه هر دولتی در 100 سال گذشته گفته یک روز آموزش و پرورش و یک روز مسکن و یک روز کار دیگر را بکند و بخش وسیعی از منابع را صرف آن کند و از بقیه سیستم دفاع نکند، به همین وضع امروز دچار می شویم. بخش اصلی گرفتاری عدم مسکن برای این است که اشتغال نداشتند و نتوانستند پس انداز کنند. دولت در 2 کلمه خلاصه می شود. تورم و اشتغال.

* جلیلی: در بخش مسکن 2 تقاضا داریم، یکی تقاضای واقعی است که سالی 850 هزار ازدواج داریم که به مسکن نیاز دارند و باید به آن پاسخ داده شود. مسکن مهر پاسخی به این نیاز بود و باید ادامه یابد. همینطور اصلاحات در بافت های فرسوده. اما بخشی از مسکن هم بخاطر نگاه های سوداگرانه است. به دلیل تورم در زمین و مسکن سرمایه گذاری می کنند. اگر نتوانیم سیاست های اساسی داشته باشیم هرقدر هم مثل مسکن مهر تولید کنیم نمیتوانیم موفق باشیم. لذا باید تورم و نظام مالیاتی اصلاح شود. و مدیریت سرمایه کنیم تا به سمت تولید برود نه به سمت بورس بازی. باید سیاست گذاری منطقه ای در بخش مسکن داشته باشیم.

* عارف: یکی از مهمترین دغدغه های مردم مساله مسکن است.بالا رفتن سن ازدواج و طلاق ناشی از همین مساله است. مسکن مهر به خاطر بی توجهی به تسهیلات زیربنایی و رفاهی و به خاطرتورم زایی بالا و همچنین اجرای آن در خارج از شهرها کمی ناموفق بود و به همین دلیل طرح مسکن ماندگار را پیشنهاد کردیم. تا آرامشی را به خانواده ها برگردانیم.

* حدادعادل: مسکن مهر اقدامی مفید بود. دولت هم زیاد زحمت کشید و خیلی ها صاحب خانه شدند. سوداگری مسکن را هم کاهش داد اما اشکالاتی هم داشت. یکی اینکه زیرساخت های لازم در کنار خانه ها ساخته نشد. زندگی در شهر فقط زندگی در خانه نیست. زندگی جز سرپناه چیزهای دیگری هم نیاز دارد.

* روحانی: تامین مسکن ارزان برای نسل جوان جزو برنامه های من است. قیمت مسکن در سالهای اخیر رشد 82 درصدی برای کلنگی 52 درصدی برای آپارتمان داشته . طرح مسکن مهر کار پسندیده ای بود اما دچار مشکلاتی شده است. قرار بود 200 هزار ساخته شود تبدیل به یک و نیم میلیون شد. لذا با شتاب زدگی کار انجام گرفت و امروز این ساختمان ها عیوب فراوانی دارد و برای تکمیل اینها 465176 میلیارد ریال نیاز است. و امروز بانک مسکن به خاطر همین طرح 203597 میلیارد ریال از بانک مرکزی استقراض کرده لذا این طرح اشکالات فراوانی دارد اما چاره ای نیست جز مرتفع کردن آن و کامل کردن طرح بدون نواقص.

* ولایتی: همانطور که بعضی دوستان فرمودند کاری که صورت گرفته درست بوده و باید پاسخی به این نیاز مردم به مسکن داده می شد اما منحصر کردن آن به دولت کار درستی نبود. برای افراد کم بضاعت سرمایه گذاری دولت اشکالی ندارد اما باید با فراهم کردن امکانات برای ورود بخش خصوصی باید تکمیل شود. عیوب مسکن مهر باید برطرف شود. گاز و برق و آب و ... باید برای این مسکن ها تامین شود. علت اینکه در نقاط دور افتاده تاسیس شده برای جلوگیری از مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک به مرکز است و این سیاست درستی بوده است. در کشور ما عمر متوسط ساختمان ها 50 سال است ولی در اروپا 150 سال. باید مسکن ها در کشور به صورت مقاوم ساخته شود.

* رضایی: مشکل ما معماری ایران است. شهرهای ما و روستاهای ما، توسعه شهری ما، به هیچوجه در چارچوب معماری کلان نیست که اشتغال و درآمدزایی مردم و زیرساخت ها و ... دیده شده باشد. ما اگر بخواهیم اصلاح اساسی در مساله مسکن انجام دهیم اول باید مشخص کنیم هر شهر چقدر توسعه یابد و جمعیتش چقدر باشد و اشتغالش چگونه باشد و... تا این کار را انجام ندهیم مساله مسکن حل نمی شود. برای مسکن 70 درصد وام را باید دولت با تسهیلات بدهد و مردم 30 درصد برای مسکن هزینه کنند. مسکن مهر را ادامه میدهم .خوشبختانه همه دوستان موافق بودند که این کار را ادامه بدهیم.

**** روحانی بر اساس قرعه کشی پشت تریبون قرار گرفت.

سوال: برنامه شما برای گسترش عدالت اقتصادی چیست؟

** * روحانی: عدالت یعنی هر چیزی در جایگاه خود قرار گیرد. اولین مساله تولید است که باید در جایگاه خودش قرار گیرد. امروز در شرایطی که هستیم به جای آنکه به تولید داخلی کمک کنیم به واردات روی آورده ایم. این بزرگترین بی عدالتی است. عدالت این است که در شرایط فشار دشمن بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم و تولید داخلی را افزایش دهیم و بر مقدار واردات کاسته کنیم. می بینیم شعارهای سیاسی ما با عملکرد اقتصادی ما سازگار نیست. در شعار، شعار مقاومت می دهیم اما در شعار اقتصادی در مقام عمل مقاومتی در کار نیست. الان باید سیاست اقتصادی ما با سیاست سیاسی ما کاملا منطبق باشد و در یک مسیر قرار داشته باشد. ولی امروز می بینیم این دو مسیر کاملا جداست. امروز وقتی این همه بیکار در جامعه ما وجود دارد هیچ شاخصی برای بی عدالتی نیست. حتی شاخص هایی که معروف است برای ضریب جینی، می بینیم آخرین اعلامی که بانک مرکزی کرده این است که بعد از اجرای یارانه ها 2 دهک بالا و 2 دهک پایین متنعم شدند و 6 دهک وسط در فشار بیشتر قرار گرفتند. کارخانه کفش ملی یک روزی جزو افتخارات ما در بین کشورهای همسایه بود اما امروز به انبار ماشین سایپا تبدیل شده. پارس الکتریک به لانه کبوترها تبدیل شده. یعنی عدالتی بین نیازهای واقعی و عملکرد واقعی دولت وجود ندارد.

* جلیلی: عدالت را باید اصل بدانیم و مقدم حتی بر پیشرفت. اگر توانستیم عدالت را برای همه مردم کشور فراهم کرده و فرصت بروز استعدادشان را فراهم سازیم، مشکلات حل می شود. عدالت اما باید به صورت ساختاری و نهادینه شکل بگیرد. نه به صورت حرکات مقطعی. یک مساله مهم عدالت در تخصیص منابع است. اینکه در بهره‌برداری از سهم تولید چگونه داریم عادلانه تقسیم می کنیم، بسیار مهم است.

* غرضی: اولین بخش عدالت آن است که دولت دست خود را از جیب مردم دربیاورد. وقتی دولتی ارز موجود کشور را از 7 تومان به 3500 تومان میرساند دارد جیب مردم را خالی می کند. باید دست کسی که در جیب فقراست را قطع کرد. دولت متورم بیش از درآمدش هزینه می کند و فقرا را فقیر تر و اغنیا را قوی تر می کند. این روشهای ناقص که در دولت های مختلف انجام شده منجر به ضعف فقرا و قدرت اغنیا شده است. صدسال است که 100 ین ژاپن یک دلار است. ما باید از دیگران درس بگیریم. عزیزانی که میخواهند کشور را اداره کنند باید به مردم تعهد بدهند که وقتی میخواهند دولت را ترک کنند قیمت دلار چقدر خواهد بود؟

* ولایتی: معنی عدالت را فرمودند اما در عمل یعنی امکانات موجود در کشور به طور یکسان در اختیار مردم قرار گیرد. اعم از امکانات مالی و تحصیلی و ... هر ایرانی در داخل و خارج، ایرانی است و باید به طور یکسان از امکانات موجود استفاده کند. اما عدالت به تنهایی بدون پیشرفت به معنای تقسیم عادلانه فقر است. عدالت و پیشرفت باید با هم توام باشند تا هم عدالت را داشته باشیم و هم پیش برویم. پیشرفت بدون عدالت هم یعنی افزایش فاصله طبقاتی.

* عارف: عدالت را نباید یکسانی توزیع فقر قلمداد کنیم. باید تولید ثروت و رشد اقتصادی داشته باشیم. در برنامه سوم رشد اقتصادی 6 درصد را داشتیم. به نظر می رسد در حال حاضر به رشد بالاتر یعنی 8 درصد نیاز داریم. اولویتمان باید به نقاط غیربرخوردار و نقاط مرزی باشد. باید تلاش کنیم تعداد فقرا را کمتر کنیم.

* قالیباف: عدالت نه گفتنی است و نه شنیدنی. عدالت عملی است که باید اتفاق بیفتد و مردم آن را بچشند. آحاد ملت از هر قوم و مذهبی باید از امکانات فراهم باشند. نباید همه‌اش به مرکزیت توجه شده و هر چه از مرکز دور شدیم محرومیت بیشتر شود. نباید فقط یک قشر خاص را ببینیم. هر چقدر از عدالت حرف بزنیم و رشد اقتصادی نباشد، شعاری بیش نیست. من در نیروی انتظامی عدالت در امنیت را با 110 برقرار کردم. در شهرداری تهران محکم گفتیم مناطق محروم در اولویت هستند. درآمد شهرداری را بالا بردیم و رشد جنوب شهر را چند برابر کردیم.

* حدادعادل: دهه کنونی دهه پیشرفت و عدالت نامیده شده و این نامگذاری بی سبب نبوده است. برخی نظریه های پیشرفت خارج از مبانی اسلامی، به پیشرفت بیشتر از عدالت اهمیت می دهد. ما شاهد برخی از این انحرافات و کجروی‌ها در مبانی برنامه چهارم بودیم. وقتی این برنامه در مجلس تصویب شد، به این ایرادات پرداختیم.. باید عدالت وپیشرفت با هم باشد و هیچکدام به قیمت فراموشی دیگری نباشد. یکی از نمونه های تامین عدالت همین هدفمندی یارانه هاست. برخی خانواده ها چندین اتومبیل دارند و برخی هیچ اتومبیلی. نباید آنکه چند اتومبیل دارد یارانه فرد غیربرخوردار را استفاده میکرد و هدفمندی یارانه ها برای همین اجرا شد.

* رضایی: در طی 6 ماه گذشته شاید بیش از 250 شهرستان رفتم. در بازار و مزارع و کارخانجات با تمام وجود احساس کردم با آرمان بزرگ عدالت، فاصله زیاد داریم. تبعیض و پارتی بازی و رشوه در بسیاری از ارکان کشور و قوه قضائیه نفوذ کرده و اجازه توزیع عادلانه ثروت را نمی دهد. دوستانی که اینجا هستند و در دولت ها بودند پاسخ دهند که چرا اینگونه شده؟ زمان شعار دادن گذشته است. هم در تئوری و هم در نگاه و هم در شاخص ما مشکل داریم.

* روحانی: نکاتی که دوستان فرمودند هرکدام بعدی از مساله بود. در مساله عدالت، باید با رانت و فساد مبارزه شود. متاسفانه با اینها در سالهای اخیر بیشتر مواجه بودیم. عدالت فرصت برابر برای کل مردم است و برای کل اتباع ایرانی. همه اقوام و مذاهب. زن و مرد. در بعضی بخش ها بخصوص فصل سوم قانون اساسی را بهتر اجرا کنیم. در بحث عدالت اجتماعی باید حمایت از محرومین را در اولویت خود قرار دهیم و آنها که حقوق ثابت دارند مانند کارمندان. الان بیکاری در میان زنان بسیار زیاد است. 66 درصد زنان 20 تا 29 ساله بیکار هستند. یکی از راه های عدالت این است که در امکاناتی که در کشور هست از لحاظ فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، همه احساس کنند به طور برابر دارند از اینها استفاده می کنند. یکی از مهمترین مسائل بحث تمرکززدایی است. امروز استانها احساس میکنند توان اداره خود را دارند ولی الان تهران برای آنها تصمیم گیری می کند. باید به استانها اختیارات بیشتری داده شود.

**** حدادعادل طبق قرعه کشی پشت تریبون قرار گرفت.

سوال: برنامه دولت شما برای مواجهه با کاهش درآمدهای نفتی در اولین سال دولتتان چیست؟

* حدادعادل: برای مقابله با آثار ناشی از کاهش درامدهای نفتی باید در درجه اول به صادرات غیرنفتی توجه کنیم. ما میتوانیم با افزایش صادرات غیرنفتی جای خالی صادرات نفتی را پر کنیم. کشور ما کشوری است که از نظر کشاورزی امتیازات بالایی دارد. تنوع اقلیمی دارد. ما میتوانیم صادرات کشاورزی داشته باشیم. میتوانیم از مزایای گردشگری برای تامین ارز به جای کاهش ارز ناشی از فروش نفت استفاده کنیم. از دالان عبوری، کریدور ترانزیتی شمال جنوب استفاده کنیم. باید در کنار اینها دولت انضباط مالی خود را افزایش دهد. ریخت و پاش و مصرف زیاد ما را به ارز نفتی محتاج تر می کند. میتوانیم با افزایش انضباط مالی راه های دیگری را هم تعقیب کنیم. اقتصاد مقاومتی از جمله اموری است که میتواند کشور را در برابر مسئله نفت بیمه کند. مراد از اقتصاد مقاومتی، عوض کردن شیوه اقتصاد است. پوست اندازی و نوسازی اقتصادی است. توجه به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است. دولت من در آینده برای کاهش ارز ناشی از نفت، باید سبک زندگی اسلامی را در کشور حاکم کند. ما نمیتوانیم به سبک زندگی غربی زندگی کرده و طعمه توطئه غرب شویم.

* روحانی: چینی ها سنگ های قیمیتی ما را از روی کشتی میخرند و برمیگردانند دوباره به کشورمان. ما متاسفانه داریم خامفروشی می کنیم. باید نفت را فرآورده کنیم و جلوی خام فروشی را بگیریم. باید موانع صادرات را برداریم تا بتوانند با صادرات غیرنفتی، جایگزینی برای ارز نفت باشند. ظرفیت های خالی صنعت ما که بالای 40 درصد است را باید پر کنیم. باید مرکز صادرات برق برای منطقه باشیم.

* عارف: جهت گیری کلی ما اقتصاد بدون نفت است باید وابستگی بودجه به نفت را به صفر برسانیم. باید نفت را به ثروت ماندگار تبدیل کنیم. در کوتاه مدت باید انضباط مالی و کاهش هزینه های دولت را پیگیری کرده و کاهش تصدی دولت را انجام دهیم. باید تشکیلات دولت تحدید باشد. میتوانیم مزایای خوبی از تجارت و ارتباطات و پروازهایی که از فراز ایران هست داشته باشیم. توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات به ما کمک زیادی می کند. افزایش بهره‌وری از مسائل بسیار مهم دیگری است که باید هر دولتی که روی کار می آید در دستور کار قرار دهد.

* جلیلی: هرچه وابستگی ما به نفت کمتر بشود یک فرصت خواهد بود چرا که میتوانیم از ظرفیت های دیگر کشور بهتر استفاده کنیم. مزیت نسبی در بسیاری از موارد داریم که یکی از آنها بحث عبور و مرور و ترانزیت است که اگر از ظرفیت آن استفاده کنیم بیش از درآمد نفت برای ما درامدزایی خواهد داشت. بحث دیگر جلوگیری از خام فروشی در نفت و کالاهای دیگراست. اگر به اینها توجه کنیم درامدهای ارزیمان قابل مقایسه با وضعیت فعلی نخواهد بود. برخی کالاهای اساسی به راحتی قابل تولید در کشور است. متاسفانه برای برخی کالاهای غیرضروری الان دارد ارز صرف می شود.

* ولایتی: فروش نفت خام باید با محصولات فرآینده شده نفتی جایگزین شود. از ویژگی های ترانزیتی خودمان باید برای حمل و نقل استفاده کنیم. خریدن گاز از برخی کشورها و فروختن به اروپا وترکیه هم میتواند راهکار مناسبی باشد.

* قالیباف: در این بخش باید نگاه کنیم که کاهش فروش نفت تهدید است یا فرصت. اگر تدبیر کنیم فرصت است و اگر سوءتدبیر داشته باشیم تهدید است. کاهش هزینه دولت باید باشد. تقویت بخش خصوصی. هدایت نقدینگی به سمت تولید و ... را باید در نظر داشته باشیم. شهرداری در طول 50-60 سال گذشته همیشه 30 درصد هزینه خود را از دولت می گرفته اما امروز به 5 درصد رسیده/ شهرداری تهران بدون نفت دارد کارهایش را انجام می دهد. در ابتدای سال 80 در اصلاحات، قیمت نفت 10-11 دلار شد. یکی از کارهای خوب آنموقع این بود که رشد صنعت ما دو رقمی شد.

* غرضی: به مدت 4 سال وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران بودم. در دولت دفاع هزینه کشور به سالی 15 میلیار دلار رسید. در سازندگی 18 میلیارددلار. اصلاحات 28 میلیارددلار. در دولت اخیر چون درامد سنگینی حاصل شد و اکثریت قریب به اتفاقش صرف واردات شد آمریکایی ها به این نتیجه رسیدند که هزینه کشور 100 میلیارد دلار است و اگر جلویش را بگیریم کشور ساقط می شود. اگر هزینه دولت اصلاحات را 10 درصد هم گران کنیم میشود حدودا 35 میلیارد دلار که هزینه بالایی برای کشور نیست. عرضم این است که محکم بچسبیم تولید را در این مقطع به سامان برسانیم تا احتیاجی به دلار اضافی نداشته باشیم.

* رضایی: نمی توانیم بگوییم کاهش درآمد نفتی تهدید نیست.تهدید است اما باید به فرصت تبدیل شود. راهکار این است که دولت را از اقتصاد بیرون کشیده و مردم را فعال کنیم. مساله بازارچه های مرزی و کشاورزی و ... باید مد نظر قرار بگیرد. ما یک میلیون بشکه نفت اضافه داریم که الان به فروش نمی رسد. با ایجاد پالایشگاه موبایل در کشور، یک ظرفیت بزرگی از فرآورده های نفتی به وجود می آوریم و به کشورهای دیگر فرآورده می فروشیم.

* حدادعادل: ملت ایران بداند ما میتوانیم بدون وابستگی به نفت وضعیت خوبی داشته باشیم. واردات در 92، 53 میلیارد دلار و صادرات غیرنفتی 32 میلیارد دلار. 30 میلیارد دلار کالای واسطه ای بوده اما 8 میلیارددلار، تجملی مانند خودروهای سواری تجملی و ... بوده که عده ای با آن مانور تجمل میدهند و وارد نکردنش هیچ مشکلی برای کشور پیش نمی آورد. اگر بتوانیم 8 میلیارد دلار را حذف و 15 میلیارد سایر به 10 دلار برسانیم، آنگاه فقط 11 میلیارد دلار عدم موازنه صادرات و واردات داریم که میتوانیم از سایر راه ها مانند کشاورزی آن را تامین کنیم.

*** قالیباف طبق قرعه کشی پشت تریبون قرار گرفت.

سوال: گام های عملی دولت شما برای تقویت تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و بهبود فضای کسب و کار چیست؟

* قالیباف: برنامه 2 ساله دارم ولی در بحث مربوط به تولید، سهم تولید را از یارانه در اولویت اول قرار میدهیم. نقدینگی را هدایت میکنیم.الان نقدینگی در جامعه رهاست. سفته بازی را از جامعه جمع میکنیم. به درآمدهای بدون تولید مالیات های قابل توجهی در نظر میگیریم. استقلال به بانک مرکزی می دهیم که 7 برابر نقدینگی در کشور اتفاق نیفتد. ثبات در سیاست ها خواهیم داشت تا هر هفته و هر ماه یک رانت برای کسانی که یک شبه میلیاردر شوند ایجاد نشود. کاهش فشار تحریم را در اولویت قرار می دهیم. دهکهای پایین جامعه را برایشان سیاست های جبرانی مانند بیمه قرار می دهیم. ما از عدالت صحبت میکنیم نه از مساوات. کیفیت را بالا می بریم در کالاها. اگر بتوانیم شبکه توزیع را بخصوص در کالاهای اساسی در اولویت بگذاریم، مانند کشاورزی، به نتایج خوبی می رسیم.

* حدادعادل: باید آسیب شناسی از وضع موجود بکنیم. الان آسیب های ساختاری داریم و سیاست گذاری اقتصادی ما هم آسیب رسان است. البته تحریم و فشار هم هست. با اصلاحات ساختاری و اصلاحات سیاستگذاری می توانیم به تولید کمک کنیم. به عنوان نمونه به اقدامی که در مجلس هفتم که رئیس مجلس بودم انجام شد و آثار نیکویی داشت اشاره می کنم: ایجاد سهمیه بندی در مصرف بنزین بود. ما 70 میلیون لیتر در سال 85 روزانه داشتیم. 40 میلیون تولید و 30 میلیون وارد می کردیم. دشمن طمع کرده بود برای تحریم بنزین. اما با سهمیه بندی تهدید را به فرصت تبدیل کردیم و امروز صادرکننده بنزین هم میتوانیم باشیم.

* جلیلی: باید تولید ملی را مهم بدانیم. زمانی در دولت های قبل میگفتند اگر چیزی صرفه نداشته باشد نباید تولید کنیم مانند بنزین. باید از کالاهای داخلی حمایت کنیم و اجازه واردات ندهیم. نباید در رسانه ملی برای کالای خارجی تبلیغ شود. در موضوعاتی که وارد میکنیم تا جایی که امکان هست باید تولید داخل را در اولویت قرار دهیم. برای تولید کننده داخلی باید فرجام کارش را کمک کنیم. اگر فرجام تولید مشخص باشد کلی ظرفیت ایجاد می کند برای تولید.

* عارف: مهمترین کار ثبات اقتصادی است و ما باید اصلاحات ساختاری انجام دهیم. باید ثبات در تصمیمات با استفاده از افراد متخصص استفاده شود. سهم تولید از یارانه ها پرداخت نشده. باید خرید تضمینی کالاها را در دستور کار قرار دهیم. باید مشکلات کشاورزی را حل و از جمله مسئله بیمه محصولات کشاورزی را حل کنیم. کسب و کار خانگی را باید جدی بگیریم. 18 میلیون زن خانه‌دار داریم که باید به کسب و کار خانگی آنها کمک کنیم.

* روحانی: برای تقویت تولید ملی در قدم اول نگاه باید از مصرف محوری به تولید محوری بچرخد. در سالهای اخیر بیشتر بحث مصرف محوری بوده. خصوصی سازی باید واقعی انجام شود. تاالان 13 درصد واقعی بوده و بقیه به دولت داده شده. انحصارات باید برداشته شود. الان قدرتهایی هستند که هم ثروت دارند و هم قدرت سیاسی و هم سایر قدرت ها و دیگران نمیتوانند با آنها رقابت کنند. امروز به احساس امنیت اقتصادی لطمه خورده. باید کارآفرینان را تشویق کنیم و فضا را برای سرمایه گذاری آنها آماده کنیم. امروز امنیت روانی در جامعه به واسطه تهمت ها خدشه دار شده که باید این مسائل را برطرف کنیم.

* رضایی: مشکل اصلی اقتصاد ملی ما این است که صاحب ندارد. ساختار دولت را بر اساس تولید ملی شکل می دهیم. در کنار هر وزارتخانه یک شورای فکر تشکیل می دهیم. ایالت های اقتصادی را در کشور شکل میدهیم. مشکل ما این است که هزینه های تصمیم گیری غلط بسیار بالاست.

* غرضی: تا وقتی که هزینه سرمایه بالاست، تولید شکل نمیگیرد. هزینه سرمایه معادل پولی است که بانک به سرمایه گذار می دهد. یعنی بالاتر از تورم. وقتی هزینه سرمایه 25 درصد باشد، هیچ تولیدی در دنیا 25 درصد سود نمیدهد. ما نباید فکر کنیم به صورت بخشی میتوانیم تولید را راه بیندازیم. تولید وقتی شکل میگیرد که هزینه پایین بیاید. وقتی میاید پایین که تورم پایین بیاید و وقتی تورم پایین می آید که تولید داشته باشید. لذا این یک چرخه است. علاوه بر بورس بازی، بورس مصنوعی و شبه پول را باید از بین برد تا سرمایه جایگاه خود را پیدا کند.

* ولایتی: تولید را باید در صنعت و کشاورزی دید.تا وقتی تولید مردمی نشده و کارخانه ها به مردم واگذار نشود و دولت بخش مهمی از صنایع و تولیدات صنعتی را داشته باشد، درست نمیشود. آنجا که تولید دولتی ضرر می کند از بانک مرکزی می گیرد اما بخش خصوصی این امکان را ندارد و وام ها هم گران قیمت است. ضمن اینکه وقتی بخواهد واردات مواد اولیه کند در گذشته با 10 درصد قیمت جنس ال سی باز میکردند الان با 130 درصد میتواند باز کند. این برای تولید کننده مقرون به صرفه نیست. در کشاورزی تا نتوانیم قیمت محصولات را تضمین کنیم، کار درست نمیشود. به همان قیمتی که گندم را از خارج میخریم چرا از داخل نمی خریم؟

*قالیباف: ما اقتصادهای خوب دنیا را اگر نگاه کنیم 70 درصد سهمشان در خدمات و 30 درصد در کشاورزی و صنعت است متاسفانه در خدمات ما 35 درصد است. امنیت سرمایه گذار بسیار مهم است ولی امروز در کشور ما این امنیت وجود ندارد. ما نه درست با فساد مبارزه می کنیم و نه اجازه میدهیم امنیت سرمایه گذار باشد. الان نقطه سر به سر در همه مطالعات ارزی و اقتصادی به هم خورده است. باید مشارکت مدنی را تبدیل به اجاره به سمت تملیک کنیم. بخش خصوصی باید واقعا توسعه یابد. الان دولت در خصوصی سازی غیر از سهام عدالت و 10-15 درصد، واقعا به خصولتی تبدیل شده. یعنی به ظاهر خصوصی شده ولی مدیریت در دست دولت همچنان باقی است.

*** سعید جلیلی بر اساس قرعه پشت تریبون قرار گرفت.

سوال: گام دوم قانون هدفمندی یارانه ها را چگونه اجرا میکنید؟

* **** جلیلی: قانون هدفمندی یک قانون اسا و باید به خوبی اجرا شود. یکی از بحث هایی که داریم و در هدفمندی خود را نشان داد این است که بخشی از مسائلی که مطرح میکنیم قبلا هم مطرح شده اما چرا موفقیت آمیز اجرا نشدند و مشکلاتی داشتند؟ اولین کار برای هر نگاه اقتادی و هر سیاست اقتصادی این است که باید به ساختار اجرایی دولت بپردازیم تا سیاست ها عملی شوند. وگرنه اینکار انجام نمی شود. دولت به مثابه قطاری هست که اگر راه نیفتد و سرعت لازم را نداشته باشد بهترین قوانین هم دچار مشکل می شود. روی حمایت از تولید همه وفاق دارند اما چرا انجام نمی شود؟ به خاطر اینکه سازوکارها و ساختارها خوب تعریف نشده اند. لذا من ساختار دولت را به گونه ای تغییر میدهم که اولا خودش برای مردم مانع نشود و ثانیا تقویت کند و خودش مشوق شود برای اینکه ظرفیت ها به کار گرفته شوند. اگر به این بحث اساسی نپردازیم سیاست ها و قوانین خوبی که داریم مانند همین هدفمندی یارانه ها، این موضوعات قابل پیگیری نیست. در بحث هدفمندی بحث اصلی این بود که یارانه ها هدفمند و در یک جهت صحیح مدیریت شود.

* رضایی: مرحله دوم را به صورت درآمدی و تولیدی عمل میکنیم. باید پول وارد تولید و سرمایه گذاری شود که در مصرف و تقاضا اثر خود را می گذارد. ساختار دولت کافی نیست باید راننده و رفتار دولت هم تغییر کند. نوسازی دولت که متناسب با تولید ملی باشد از مهمترین مسائلی است که اگر انجام نشود هر کسی دیگر به جای احمدی نژاد بیاید تغییر مناسبی صورت نمیگیرد. دولت باید ثروت تولید کن و پول درآور باشد تا از اجرایی کردن طرح ها و قوانین صحبت شود.

* غرضی: دفعه اول نیست که یارانه میدهیم. بنده وزیر نفت بودم، یک لیتر بنزین 1 تومان بود و از امام اجازه گرفتیم شد 3 تومان تا 2 تومان را به روستایی ها بدهیم. مشکل ناشی از آن است که به جای اینکه گرفتاری را از مردم کم کند، کارشناسی درست نشده و گرفتاری زیادتر شده. حالا همه فکر میکنند اگر به دنبال یارانه دادن بیشتر برویم گرفتاری بیشتر می شود. اینکه پول و شبه پول چگونه تزریق شود که زندگی مردم ارتقا یابد یک بحث کارشناسی وتولیدی و فنی است. وقتی خدایی نکرده میخواهیم با یارانه کار سیاسی کنیم نتیجه غیر از این نمی شود.

* قالیباف: هدفمندی را حتما طبق قانون ادامه میدهیم. البته یارانه تولید را هم در بخش کشاورزی و هم در حوزه صنعت ادامه میدهیم. ضمنا باید سیاست های جبرانی برای دهک های پایین جامعه حتما بگذاریم تا قدرت خرید مردم را بالا ببریم. الان قدرت خرید خاصیتش نسبت به قبل از یارانه ها تغییر نکرده. ما قیمت را تثبیت می کنیم تا قدرت خرید مردم بالا برود. ما در یارانه ها قیمت را واقعی نکردیم. حقی از مردم الان ضایع شده و آن کیفیت است. چرا باید اتوی پرمصرف در خانه ها باشد یا ماشین ها 12 در 100 بسوزانند؟

* حدادعادل: اگر مراد چند برابر کردن 45 هزار تومان باشد فکر نمیکنم دردی از دمردم دوا کند. این پول باعث افزایش تورم می شود. و 8 برابر آن را باید دوباره از مردم بگیریم. باید اشکالات مرحله قبلی برطرف شود. باید دولت به تناسب درآمدها یارانه ها را توزیع میکرد اما انجام نشد. مبلغی که مقرر شده بود دولت از افزایش قیمت انرژی صرف تولید بکندانجام نشد. اگر مرحله اول درست انجام شود شاید نیازی نباشد که وعده اجرای مرحله دوم و سوم و بقیه را بدهیم.

* عارف: هدفمندی یارانه ها در راستای تحقق عدالت اجتماعی مطرح شد. در دولت های بعد از انقلاب در همه مطرح بود که در دولت نهم و دهم به صورت ناقص انجام شد. باید فقر و غنا فاصله شان کم میشد ورفاه اجتماعی تامین میشد. ولی به خاطر عملکردی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم و تورم بالای 30 درصد است به اهداف نرسیدیم. سهم تولید داده نشده که باید پرداخت شود. با ارزیابی دور اول می فهمیم که باید به اقشار آسیب پذیر توجه بیشتری شده و به تامین هزینه های درمانی مردم بپردازیم.

* روحانی: یارانه هدفمند نشد باید هدفمند شود رقم پرداختی مردم قدرت هخرید را به مردم نداد و تورم راجبران نکرد 245 هزار توامن دایدم بیشتر برداشتکردیم. مردم روی 45 هزار توامنت حساب باز کردند لذا باید ادامه پیدا کند

باید یارانه افرادی که حقوق ثابت دارند، تقویت شود و پیشنهاد دولت من این است که یارانه کالایی هم باید اضافه شود برای اینکه مردمحداقل نسبت به تأمین کالاهای اساسی تضمین و اطمینان داشته باشند
ولایتی: یکی از بدرترین کارها این ست که طرحی خوب اجرا نشود ولو اینکه خود طراحی شده باشد
یارانه باید اجرا شود چون قانون مجلس است

* ولایتی: الان مردم میگویند پولی که میدهید را از ما بگیرید اما قیمت ها را به سابق برگردانید. هدفمندی مناسب اجرا نشد.

*جلیلی: الان 70 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی داریم. در ماه 2800 میلیارد یارنه می دهیم. الان 6 نفر 5000 میلیارد معوقه بانکی دارند. اگر ساختار اقتصادی را درست نکنیم، مشکل حل نمی شود. نقدینگی بسیار زیادی مشابه این هست که جمع نشده. به هدفمندی نباید نگاه سیاسی داشت. باید با قوت ادامه یابد. یکی از آن طرحهایی بود که در جهت عدالت بود. ما قبلا کالا را ارزانتر می دادیم هرقدر هر کس بیشتر مصرف میکرد بیشتر یارانه میگرفت. هدفمندی یارانه ها منطق درستی داشت. اگر بتوانیم ساختار اقصادی کشور را بعضافه سازوکارهای کشور را همانند دفاع مقدس کنیم، جواب میدهد.

** ولایتی پشت تریبون قرارگرفت.

سوال: برنامه عملیاتی دولت شما برای مهار گرانی و تورم چیست؟

* ولایتی: راه کنترل تورم، این است که ما به قواعد اقتصادی پایبند باشیم و قاعده اقتصادی میگوید هرگاه نقدینگی در بازار زیاد شده و متناسب با آن کالا در کشور نداشتید یا تولید نکردید یا وارد نکردید، عملا عرضه و تقاضا با هم تعادل ندارد. یعنی میزان رها کردن پول درجامعه متناسب با تولید کالا و خدمات نباشد. برای اینکه تورم نداشته باشیم، باید فکرهای مختلفی بکنیم که یکی از آنها فکر عاجل است. یعنی دولت باید فورا تنظیم بازار کند. اجناس حیاتی مورد نیاز مردم، مانند گوشت ومرغ و برنج و نان و مسکن و ... را به اندازه کافی تولید یا فراهم نکنیم تورم ایجاد می شود. اولین کار این است که یک فرصت برای کارهای فوری داریم. یکی از این کارهای فوری برگرداندن اعتماد مردم است. یکی از کارهای اعتمادزدا بخشنامه های متفاوت و متناقض است. معاون اول یا معاون اقتصادی دولت باید کاری کند که هر بخش دولت یک کاری نکند که مردم سرگردان شوند.

* جلیلی: آنچه تحت عنوان مالیات تورمی از آن یاد می شود، بیشترین رنجش را مردم می برند.باید دنبال راه حل های ساختاری در این بحث باشیم نه راه حل مقطعی. در بحث افزایش نقدینگی، اگر نقدینگی را به موقع هدایت کنیم به سمت تولید، خیلی موثر است تااینکه این نقدینگی در بازارهای کاذب جولان بدهد. نقدینگی در ساختار اداری، از مشکلات ماست. وقتی برای یک پروژه‌ای چهار برابر هزینه ک


چگونه دعوا کنیم؟

اگر می خواهید دعوا رابا پیروزی به پایان برسانید3 راه دارد.

1-ابتدا به حرف های رعب آور مانند : دهنت رو سرویس می کنم . اگر رفت خوب هیچ اما اگه دنبال شر بود تو صورتش نگاه کنید و با مشت البته بدون هیچ ترسی سر وصورت آن را بپوکنید وفش به بدهید.

2. اگر در شب در گوشه ای از خیابان گیر افتادید وخواستند تو را ........ کنند از ضربات زیر گلو وبی ضه استفاده کنید.

3. ورزش های رزمی کار کنید مثل وینگ چون یا دفاع شخصی. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:دعوا, :: 1:59 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه



اصفهانیه موز میخوره پوستش رو می زاره لای دفتر خاطراتش...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

یه شب یه نفر از کنار قبرستون رد میشده ...

می بینه همه مرده ها روی قبرشون نشستن !

ازشون می پرسه:

چی شده؟

میگن:

سؤالات شب اول قبر لو رفته ...

گفتن بیرون بشینید تا دوباره سوال طرح کنیم !!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

*دقت کردین Google Earth به شما این قابلیت رو میده
که هر جای دنیا رو که تا بحال ندیدی رو بری ببینی ، ولی شما چیکار میکنی؟
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

شما صاف میری خونه خودت رو از بالا میبینی :))))
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
*مراقب سر جلسه امتحان اومد گفت کارت ورود به جلسه ؟؟؟
گفتم اصن به قیافه من میخوره درسخون باشم جای کسی‌ بیام امتحان بدم ؟
گفت خداییش نه و ول کرد رفت …
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
يارو داشت رد مي شد، ديد دارن يه نفرو ميزنن. پرسيد:



چرا ميزنيدش؟ گفتند: فلان فلان شده ادعاي پيامبري ميكنه.

گفت: بزنيد اون دروغگو رو، من اونو نفرستادم.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

گنجشكه مي‌خوره به يه موتور سوار و بيهوش ميشه، به هوش كه مياد مي‌بينه توي قفسه، يه كم فكر مي‌كنه و ميگه: اي واي، كشتمش !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ز غضنفر مي پرسند هدفت از تحصيل چيه؟

ميگه : مي خوام درس بخونم، دكتر بشم، مطب بزنم، پولدار بشم،

وانت بخرم باهش كار كنم!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

چرا می گویند پیراهن و نمی گویند ” جوان آهن ” ؟
چرا می گویند اتوبوس و نمی گویند اتوماچ یا جاروبوس ؟
چرا می گویند خداحافظ و نمی گویند خداسعدی ؟
چرا می گویند اتومبیل و نمی گویند اتومکُلنگ ؟
چرا می گویند ماشین و نمی گویند شماشین ؟
چرا به طراح چنین سوالاتی می گویند دیوانه و نمی گویند غول آنه ؟
هااااااان ؟ آخه چرا ؟؟؟

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

دانشمندا کشف کردن که خورشید روزها بی جهت روشنه …
در اصل باید شبها که تاریکه روشن باشه ! 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:جک ,جک خنده دار و باحال, :: 1:57 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

تست آقایون!!!!!

دختر خانوماااااااااااااااااااا اااااااا واسه تست آقا پسراااااااااااااااااااااا

تو ماشین وقتی آقا پسر پشت فرمونه یدونه با تمام قدرت بزنید تو گوشش!

1.اگه هیچ عکس العملی نشون نداد تـــــــریاک کشیده

2.اگه زد زیره خنده عــــــــلف زده

3.اگه پرید بالا بــــــــنگ زده

4.اگه سکته کرد شیــــــــشه کشیده

5.اگه بوسیدت کک زده

6.اگه فشه خار مادر داد مستـــــــه

7.اگه زد زیره گوشت دندونات ریخت تو دهنت یارو سالمه خیالت راحت :)))))))))) 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:تست,خنده دار,باحال, :: 1:52 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

وقتي نميتوني فرياد بزني
ناله نکن!
خاموش باش
قرن ها ناليدن به کجا انجاميد؟
تو محکومي به زندگي کردن!
تا شاهد مرگ آرزوهايت باشى
.
.
.
گفت
قول بـــده
گفتم چه قـــولي؟
گفت
که هر وقت ياد من افتادي بخــــندي
رفــــت
همه فکر کردن اونقدرا هم دوســش نداشتم
که فقط خنديــــدم
.
.
.
خوش به حال سيندرلا
لنگه کفشش را جا گذاشت
يه لشکر آدم به دنبالش گشتن
ما دلمان را جا ميگذاريم
هيچکس از ما سراغي نميگيرد
انگار که هيچ وقت نبوده ايم
.
.
.
پزشکي قانوني علت مرگ نامبرده را
بسته شدن روزنه هاي اميد ذکر کرد
.
.
.
” سکوت “
خطرناکتر از حرفهاي نيشدار است
کسي که سکوت ميکند ،
روزي
” سرنوشت “
حرفهايش را به شما خواهد گفت
.
.
.
از استادى پرسيدند: آيا قلبى که شکسته بازهم ميتواند عاشق شود ؟
استادگفت :بله
پرسيدند : آيا شما تا کنون از ليوان شکسته اب خورده ايد؟
استادپاسخ داد :آيا شما به خاطر ليوان شکسته از آب خوردن
دست کشيده ايد!؟
.
.
.
بعضي وقتا تو دعوا فقط بايد نگاه کني! سکوت کني!
فحشاشو بده و بهونه هاشو به جون بخري!
تموم که شد بغلش کني و اروم. در گوشش بگي
با من نجنگ ، من دوست دارم
.
.
.
دختر کوچولو :چيکارم داشتي گفتي بيام اينجا؟
پسر کوچولو :ميشه با پسراي ديگه بازي نکني؟
.
.
.
اگه يه زن تو رو اونقدر دوس داشته باشه که از آرزوهاش به خاطرت بگذره
از خدا يه عمر تازه بخواه…
يه عمر واسه خوشبخت کردنش خيلي کمه!
.
.
.
تنهايي ام را کسي شريک نيست!
مطمئن باش!
دست احتياج به سمت تو که هيچ!
به سمت خودم هم دراز نخواهم کرد!!
شايد که تنهايي هايم از تنهايي دق کنند
.
.
.
ميدانم خدا…
يک روز ميفهمي که خيلي دوستت دارم…
و آن وقت با خودت ميگويي:
کاش تمام دعاهايش را مستجاب ميکردم!
بنده ي خوبي بود!
.
.
.
ديشب تا صبح
دستانم به دنبال دستانت گريست
کودکانه تو را بهانه ميکرد
ديشب تا خود صبح آغوشم براى آغوشت بغض کرد
ساده بگويم ديشب
دلم بى پروا، هواى بودنت را ميکرد
.
.
.
هر چه سيگارم را عوض ميکنم فرقى نمى کند
زندگى
نبود تو
به همان تلخيست که بود
.
.
.
چقدر سخته دلتو بشکونن
غرورتو بشکونن
قولاشونو بشکونن و تو بخواي حداقل بغضتو سالم نگه داري اما نتوني
.
.
.
زنگ ميزنم از طرفت به خودم!
حرف ميزنم بجايت با خودم!
راستي صدايت چه قدر شبيه هق هقم شده است؟!
.
.
.
تکليفم معلوم شد: خاموش ميشوم شيرينم…
فرهاد وار اينبار بايد به جاي کوه، دل بکنم!
.
.
.
آنگاه که قليان غير از خودم، دردهايم را دود نمي کند
چه فرق دارد که طعمش پرتقالي باشد يا دوسيب؟؟؟
روزگار زغال بر زخم هايم نهاده و دودم مي کند، بي هيچ طعمي
.
.
.
“بيادتم”
اما…
شاهدي ندارم جز…
کوچه پس کوچه هاى خلوت “دلم”
.
.
.
آخ عشقم چه زيبا اجرا ميکني
خط به خطه تمام گفته هايم را، اما براي ديگري
.
.
.
چقدر دوستت داشتم
چقدر نفهميدي
نميگم زيباترين
اما
تو مهربون ترين آدم زندگيتو
از دست دادي
.
.
.
نشاني ام عوض نشده !!
هنوز در همين خانه ام !
فقط ديگر زندگي نمي کنم
.
.
.
مرا به تختم ببنديد و سيگاري برايم روشن کنيد و تنهايم بگذاريد!
هر چقدر هم ناله کردم و فرياد زدم به سراغم نياييد؛ من دارم “او” را ترک ميکنم!
.
.
.
ميگويند ضعيف شده اي، ميگويم سنگيني درس هايم است
نميدانند سنگيني درس هاييست که از دنيا
و آدمهايش گرفته ام
.
.
.
دلگيرم از مرغ هايي که دانه خوردنشان پيش ما بود
ولي حالا براي ديگران تخم ميگذارند
بگذار برود ميدانم روزي بوي کباب شدنش به مشامم ميرسد. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:جملات زیبا,کلمات و حرفهای با معنی و زیبا, :: 1:50 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

مردم اغلب بي انصاف, بي منطق و خود محورند
ولي آنان را ببخش
اگر مهربان باشي تو را به داشتن انگيزه هاي پنهان متهم مي کنند
ولي مهربان باش
اگر موفق باشي دوستان دروغين و دشمنان حقيقي خواهي يافت
ولي موفق باش
اگر شريف و درستکار باشي فريبت مي دهند
ولي شريف و درستکار باش
آنچه را در طول ساليان سال بنا نهاده اي
شايد يک شبه ويران کنند
ولي سازنده باش
اگر به شادماني و آرامش دست يابي
حسادت مي کنند
ولي شادمان باش
نيکي هاي درونت را فراموش مي کنند
ولي نيکوکار باش
بهترين هاي خود را به دنيا ببخش
حتي اگر هيچ گاه کافي نباشد
و در نهايت مي بيني هر آنچه هست
همواره ميان “تو و خداوند” است
نه ميان “تو و مردم 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:سخنان زیبا, :: 1:46 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه


بازتاب پپروزی ایران برابر قطر در رسانه های خارجی


تیراژ۲۴ - خبرگزاری رویترز در این زمینه نوشت: تیم ایران با این پیروزی به صعود امیدوار شد.
تیم ایران سه شنبه شب در گروه یک این مسابقات با تک گل قوچان نژاد یک بر صفر قطر را در دوحه شکست داد تا شرایط مساعدی برای صعود به جام جهانی پیدا کند.
هم اکنون در این گروه کره جنوبی با ۱۱ امتیاز صدرنشین است. تیم های ازبکستان با ۱۱ و ایران با ۱۰ امتیاز دوم و سوم هستند و تیم های قطر و لبنان نیز در رده های بعدی قرار دارند.
به نوشته رویترز، تیم ایران با این پیروزی دوباره در مسیر صعود قرار گرفت ولی قطر امید خود را برای اولین صعودش به جام جهانی از دست داد.
** سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا اظهارات کمک مربی تیم ملی فوتبال ایران پس از برتری تیم ملی کشورمان مقابل قطر در مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ را منتشر کرد و به نقل از وی نوشت: لیاقت این پیروزی را داشتیم
به گزارش سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا، تیم ایران سه شنبه شب در گروه یک با تک گل قوچان نژاد یک بر صفر قطر را در دوحه شکست داد تا شرایط مساعدی برای صعود به جام جهانی پیدا کند.
آنتونیو سیموئز کمک مربی تیم ایران بعد از این بازی گفت: ما لیاقت برد را داشتیم چون عالی بازی کردیم و سه امتیاز را گرفتیم. ما مزد آمادگی خوبمان را گرفتیم و تیم نمایش خوبی را در بازی با قطر اجرا کرد.
وی افزود: ولی جشن نمی گیریم چون هنوز دو بازی دیگر باقی مانده است. به سه امتیاز مهم و یک پیروزی خوب دست یافتیم. می خواهم از همه بازیکنان به خاطر پیروی از تاکتیک ها تشکر کنم. این کار آنها باعث شد نتیجه خوبی بگیریم.

فرانس ۲۴ با عنوان “ایران به امیدهای قطر پایان داد” به گزارش مشروح خود از این بازی پرداخته است.

ویکتوریا تایمز با عنوان” ایران به جاده جام جهانی” بازگشت، در خصوص این بازی گزارش نوشته است.

سایت قطری پنینسولا با تیتر “ایران قطر را شکست داد و امتیازات حیاتی را به دست آورد” در خصوص این بازی گزارش نوشته است.
“سیدنی مورنینگ هرالد” هم نوشت “ایران به امیدهای قطر پایان داد”.

تیم ملی فوتبال ایران که قبل از بازی با قطر در آستانه حذف از مسابقات مقدماتی جام جهانی قرار داشت، سه شنبه شب با پیروزی یک بر صفر برابر قطر ۱۰ امتیازی شد و با توجه به تساوی لبنان و کره جنوبی شانس خود را برای حضور مستقیم در جام جهانی افزایش داد. ایران باید روز ۲۱ خرداد در ورزشگاه آزادی تهران به مصاف تیم ملی لبنان برود و ۲۸ خرداد در کره جنوبی آخرین دیدار خود را برابر این کشور برگزار خواهد کرد. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:ایران و قطر,روزنامه ها و بازی ایران, :: 1:35 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

سایت فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) از بیشتر شدن شانس ایران برای صعود به جام جهانی پس از پیروزی برابر قطر نوشت.سایت فیفا در گزارش خود بعد از این بازی نوشت که شانس ایران با پیروزی برابر قطر برای صعود به جام جهانی بیشتر شد.

در گزارش سایت فدراسیون بین المللی فوتبال فیفا آمده است: شانس ایران برای صعود به جام جهانی با پیروزی ارزشمند در زمین قطر زیاد شد. موقعیت ایران در جدول رده بندی با این پیروزی بهتر شد. تک گل ایران را در این دیدار رضا قوچان نژاد در دقیقه ۶۶ به ثمر رساند. ایران با این پیروزی ۱۰ امتیازی شد. این تیم دوبازی دیگر پیش رو دارد. در تهران باید از لبنان پذیرایی کند و در آخرین ایستگاه در کره جنوبی به مصاف این تیم رود. این در حالی است که قطر هفت امتیازی باقی ماند و در تنها دیدار باقی مانده خود باید در تاشکند به مصاف ازبکستان رود. شرایط این تیم با شکست خانگی برابر ایران بسیار پیچیده شد.
در ادامه گزارش فیفا آمده است: دو تیم در نیمه اول عملکرد خوبی نداشتند و نتوانستند فرصت های زیادی را بر روی دروازه ها خلق کنند. این نیمه تنها چند فرصت داشت که آن هم بر روی ضد حمله بود. در دقیقه ۳۱ حسن الهیدوس با پاس یوسف احمد در موقعیت گلزنی قرار گرفت اما ضربه او به تیرک دروازه ایران برخورد کرد. دیگر موقعیت قطر در دقیقه ۳۵ بود که ضربه عبدالکریم حسن از کنار تیرک عمودی به بیرون رفت. ایران هم در نیمه او دو فرصت گلزنی داشت. مسعود شجاعی روی اشتباه مدافع قطر در موقعیت گلزنی قرار گرفت اما ضربه او با واکنش قاسم برهان به کرنر فرستاده شد. دیگر موقعیت ایران یک دقیقه بعد توسط مدافع این تیم رقم خورد که ضربه او را بازهم قاسم برهان به زیبایی به بیرون فرستاد.
در نیمه دوم نزدیک بود ایران در دقیقه ۵۳ به گل برسد اما مسعود شجاعی تعلل کرد و همین مسئله باعث شد تا مدافع قطری توپ را از جلوی پای او برباید و دفع کند. یک دقیقه بعد نوبت به قطر رسید تا در موقعیت گلزنی قرار گیرد اما ضربه عبدالکریم حسن را مدافعان ایران دفع کردند.
سرانجام در دقیقه ۶۶ روی غفلت مدافعان قطری رضا قوچان نژآد در موقعیت تک به تک قرار گرفت و با یک ضربه زمینی توپ را وارد دروازه برهان کرد و گل پیروزی بخش تیمش را به ثم رساند.
سرمربی قطر پس از دریافت این گل آرایش تیمش را هجومی کرد و ماجد محمد مهاجم را به جای عبدالکریم حسن هافبک تیم به میدان فرستاد. او همچنین حامد اسماعیل را به جای الهیدوس و عبدالقادر الیاس را به جای یوسف احمد به میدان فرستاد تا تیمش گل تساوی را به ثمر رساند. بازیکنان قطر برای زدن گل تساوی تلاش زیادی داشتند اما تیم ایران به بازی دفاعی و چشم بستن به ضد حملات روی آورد تا بازی با همین تک گل به پایان رسد. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:فیفا,ایران قطر,برد ایران با قطر,گزارش فیفا, :: 1:33 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

هافبک سابق تیم ملی فوتبال ایران در کنار بزرگان فوتبال جهان در بازی خداحافظی میشاییل بالاک در آلمان به میدان رفت.

دیدار نمادین تیم‌های منتخب جهان و یاران میشاییل بالاک چهارشنبه شب در شهر لایپزیک آلمان و در ورزشگاه ردبول آره‌نا برگزار شد و مهدی مهدوی‌کیا بازیکن سابق تیم ملی ایران در کنار بزرگان و ستارگان دنیای فوتبال به میدان رفت.

این بازی که به مناسبت خداحافظی بالاک یکی از ستارگان فوتبال آلمان تدارک دیده شده بود شاهد حضور ستارگان برتر دنیای فوتبال بود.

در تیم منتخب جهان که هدایت آن را ژوزه مورینیو سرمربی جدید چلسی بر عهده داشت، بازیکنانی نظیر شوچنکو، اسین، دروگبا، ینس لمن، لوتار ماتئوس، فیلیپ لام، ندود، مهدوی‌کیا و … حضوز داشتند و در آن سوی میدان در تیم میشاییل بالاک که هدایت آن برعهده رودی فولر سرمربی سابق تیم ملی آلمان بود بازیکنانی نظیر رنه آدلر، دیتمار هامن، کریتسن ورنز، میشاییل شوماخر (اسطوره فرمول‌یک)، حسن صالح حمیدزیچ و … حضور داشتند.

در این بازی مهدی مهدوی‌کیا موشک ایرانی ۸۲ دقیقه در ترکیب تیم مورینیو به میدان رفت و نشان داد که همچنان توانایی بازی پس از بازنشستگی را هم دارد.

هافبک سابق تیم ملی کشورمان در این دیدار هم شماره ۲ بر تن کرده بود.

تیم منتخب جهان این بازی را در نهایت با نتیجه ۴ بر ۳ به سود خود پایان داد تا هافبک ملی‌پوش ژرمن‌ها به طور رسمی از دنیای فوتبال کناره‌گیری کند.









بالاک در مدت حضورش در دنیای فوتبال، با بایرلورکوزن نایب قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شد و با تیم ملی فوتبال آلمان در جام‌ جهانی ۲۰۰۲ و جام ملت‌های اروپا ۲۰۰۸ به مقام نایب قهرمانی رسید. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:مهدوی کیا,خداحافظی مهدوی کیا,بالاک,منتخب جهان, :: 1:32 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

در این گزارش نگاهی می اندازیم به آمار لیگ برتر دوازدهم که استقلال با بهترین خط دفاع در جایگاه نخست قرار گرفته است.

ر این گزارش نگاهی می اندازیم به آمار لیگ برتر دوازدهم که استقلال با بهترین خط دفاع در جایگاه نخست قرار گرفته است.

شروع بازی ها پنج شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۱

ساعت شروع : ۲۰:۳۰ دقیقه

تعداد بازیها: ۳۰۶ بازی

تعداد کل گلها: ۶۷۵

گل های دور رفت: ۳۲۹ گل

گل های دور برگشت: ۳۴۶ گل

صدر نشینی دور رفت: سپاهان

قهرمان : استقلال تهران

تیم های سقوط کننده به دسته اول ، گهر درود، پیکان تهران، صنعت نفت آبادان، آلومینیوم هرمزگان

اولین گل: میلاد نوری (صبا) دقیقه ۳ بازی پیکان

اولین پاس گل: محمد آفند ( فجر سپاسی) در دقیقه ۱۰بازی با ذوب آهن به مهدی نظری داد

اولین پاس گل شده: جلال رافخایی (ملوان) برای گهر درود در هفته اول

اولین پنالتی گل نشده: حاج صفی( تراکتور) برابر ذوب آهن در هفته ششم

اولین گل به خودی: سیامک کوروشی ( ملوان) برای نفت آبادان هفته دوم

آخرین گل به خودی: محسن ایران نژاد ، سپاهان برابر استقلال در هفته ی دوم

اولین هت تریک: جلال رافخایی ملوان برابر صبای قم در هفته سوم

زود ترین گل: غلامرضا رضایی، پرسپولیس در ثانیه ۱۲ برابر فجر سپاسی در هفته نوزدهم

دیرترین گل: کریم انصاری فرد پرسپولیس دقیقه ۹۷ برابر ذوب آهن در هفته پانزدهم

دیرترین گل در نیمه اول: امین ترکاشوند، گهر درود دقیقه ۴۵ برابر راه آهن در هفته نونزدم

دیرترین پاس گل: محمد نوری، پرسپولیس به انصاری فرد دقیقه ۹۷ در برابر ذوب آهن در هفته پانزدهم

کمترین تماشاگر، پیکان، فولاد، در هفته دهم در ورزشگاه تختی تهران: با کمتر از ۱۰۰ نفر

بیشترین تماشاگر : استقلال- پرسپولیس در هفته بیست و سوم با حدود ۱۰۰ هزار تماشاگر

زود ترین تعویض: در هفته هشتم میثم نقی زاده پرسپولیس به جای امیر حسین فشنگچی دقیقه ۱۲

دیرترین تعویض: در هفته بیست و چهارم سیامک کوروشی ملوان به جای رافخایی دقیقه ۹۶

زودترین اخطار: قاسم دهنوی تراکتور ثانیه ۴۰ برابر سپاهان در هفته چهاردهم

دیرترین اخراج : سید ایمان موسوی نفت دقیقه ۹۴ برابر صبای قم در هفته نهم

بهترین برد داخل خانه: برد پرسپولیس ۶ بر صفر پیکان در هفته چهاردهم و فجر سپاسی در هفته بیست و هشتم شش بر صفر آلومینوم هرمزگان را شکست داد.

بهترین برد بیرون از خانه: پیکان صفر- فولاد ۰ هفته دهم، فجر سپاسی – استقلال هفته بیست و ششم

بهترین پاس گل: محمد مهدی نظری ، فجر سپاسی در بازی هفته بیست و هشتم برابر آلومینوم – پاس

اولین مربی برکنار شده : مهدی تارتار،گهر درو و امید هرندی داماش، هفته هشتم

آقای گل: سید جلال رافخایی ، ملوان ۱۸ گل

بهترین پاسور: محمد رضا خلعتبری، سپاهان ۱۱ پاس گل

بهترین دروازه بان: سید مهدی رحمتی ، استقلال با ۱۸ گل خورده

بهترین مدافع: پژمان منتظری، استقلال

بهترین هافبک، محرم نوید کیا سپاهان

بهترین مهاجم: سید مهدی سید صالحی ، تراکتور سازی ، با ۱۶

بیشترین برد : استقلال و سپاهان ۱۹ برد

کمترین برد گهر درود ۳ برد

بیشترین تساوی: صبای قم ۱۵ تساوی

کمترین تساوی: سپاهان و پیکان ۷ تساوی

بیشترین باخت: گهر درود- پیکان، ۲۱ باخت

کمترین باخت: استقلال تهران و تراکتور سازی ۵ باخت

بدترین خط حمله: گهر درود ۲۴ گل خورده

بدترین خط حمله: سپاهان ۶۰ گل زده

بهترین خط دفاع: استقلال ۱۸ گل خورده

بدترین خط دفاع: پیکان ۶۶ گل خورده

** تعداد گل ها: ۶۷۵ گل

در ۳۰۶ بازی برگزار شده لیگ دوازدهم حرفه ای ایران ۶۷۵ گل از خط دروازه گذشت در دور رفت ۳۲۹ گل و در دور برگشت ۳۴۶ گل زده شده است.

هفته اول ۱۵ گل هفته چهاردم ۲۱ گل
هفته دوم ۲۶ گل هفته پانزدهم ۱۶ گل
هفته سوم ۲۶ گل هفته شانزدهم ۱۸ گل
هفته چهارم ۲۵ گل هفته هفدهم ۱۷ گل
هفته پنجم ۱۹ گل هفده هیجدهم ۲۴ گل
هفته ششم ۱۷ گل هفته نونزدهم ۱۳ گل
هفته هفتم ۱۲گل هفته بیستم ۱۷گل
هفته هشتم ۲۴ گل هفته بیست و یکم ۲۸ گل
هفته نهم ۱۶ گل هفته بیست و دوم ۱۵ گل
هفته دهم ۲۵ گل هفته بیست و سوم ۱۹ گل
هفته یازدهم ۲۰گل هفته بیست و چهارم ۸ گل
هفته دوازدهم ۱۰گل هفته بیست و پنجم ۱۴ گل
هفته سیزدهم ۲۲گل هفته بیست و ششم ۲۷ گل
هفته بیست و هشتم ۲۱ گل هفته بیست و هشتم ۳۰ گل
هفته بیست و نهم ۲۰ گل هفته سی ام: ۲۰ گل
هفته سی و یکم ۲۷ گل هفته سی و دوم ۱۵ گل
هفته سی و سوم: ۲۶ گل هفته سی و چهارم ۲۲ گل 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:آمار لیگ دوازدهم,لیگ دوازدهم,, :: 1:29 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه





به حاکمان پس از خودم توصیه می کنم که خدا را به یاد داشته باشید

و نگذارید پشت درهای بسته حکومت، اغنیا فقرا را پاره پاره کنند.

پیامبر اعظم (ص) 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:سخنان زیبا,سخنی از بزرگان, :: 1:27 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه


سازمان یونسکو

در اول نوامبر سال 1945 درست هنگام پايان جنگ جهاني دوم كنفرانس بزرگي در لندن تشكيل شد. در اين كنفرانس نمايندگان چهل كشور شركت كردند. فرانسه و انگلستان به عنوان دو كشوري كه بيشترين صدمات را از جنگ تحمل كرده بودند، پيشنهاد كردند سازماني با هدف نهادينه ساختن فرهنگ صلح به معناي واقعي كلمه تأسيس شود. از نظر آنان سازمان جديد بايد در راه «همبستگي فكري و اخلاقي بشريت» خدمت كند و مانع از وقوع جنگ جهاني ديگر شود.

در 19 نوامبر 1945، 37 تن از نمايندگان كشورها اساسنامة يونسكو را امضا كردند و بدين ترتيب سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد(يونسكو) با هدف پيشبرد صلح و رفاه همگاني در جهان از طريق «همكاري» ميان ملتها تأسيس شد. از آنجا كه صلح بايد بر اساس همبستگي معنوي و فكري پي ريزي شود و از آنجا كه «جنگ‌ها نخست در اذهان بشر آغاز مي شود، دفاع از صلح نيز بايد در ذهن انسان‌ها شكل گيرد» (همانگونه كه در آغاز ديباچة يونسكو آمده است) ، رسالت يونسكو بيش از هر چيز اخلاقي است و با روح انسان سر و كار دارد. بنابراين يونسكو مأموريت يافته است كه در مقام سازماني براي «همكاري فكري» در سطح بين المللي خدمت كند.

يونسكو با ازدياد و تقويت مناسبات آموزشي، علمي و فرهنگي دو هدف كاملاً پيوسته را تعقيب مي كند:

1. توسعه، كه وراي تقاضاي سادة پيشرفت مادي، بايد به طيف گسترده اي از خواستهاي انسان پاسخ گويد، بدون آنكه ميراث نسلهاي آينده را به خطر افكند.

2. برقراري فرهنگ صلح، بر اساس آموزش مسؤوليت شهروندي و مشاركت كامل در فرايندهاي دموكراتيك. براي اينكه صلح پايدار، صادقانه و مورد قبول همه برقرار شود، در ديباچة اساسنامة يونسكو آمده است كشورهاي امضاء كنندة اين اساسنامه «مصمم اند كه دستيابي كامل و برابر به آموزش، پي جويي آزاد حقيقت عيني، تبادل آزاد انديشه‌ها و دانسته‌ها را براي همگان تضمين كنند و روابط بين مردم خود را توسعه بخشند و افزايش دهند تا با درك متقابل و بهتر به شناختي دقيق‌تر و حقيقي تر از آداب و رسوم يكديگر برسند.»

نزديك به پنجاه سال از تأسيس سازمان ملل و سازمان تربيتي، علمي و فرهنگي وابسته به آن «يونسكو» مي گذرد. طي اين سال ها تحولات بسيار مهمي در زندگي اجتماعي بشر رخ داده است. از جمله مبارزات استقلال طلبانه در سراسر دنيا و ظهور كشورهاي مستقل در صحنه بين‌المللي است و گواه آن حضور بيش از 170 كشور عضو در يونسكو در سال هاي اخير است در حالي كه در بدو تأسيس سازمان، اين تعداد كمتر از پنجاه كشور بود.
برگرفته از سایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی



جاذبه های ایرانی ثبت شده در یونسکوردیف نام اثر تاریخ ثبت شماره ثبت نام استان


1 چغازنبیل 1979  خوزستان 
2 پرسپولیس (تخت جمشید) 1979  فارس 
3 میدان نقش جهان (میدان امام) 1979  اصفهان 
4 تخت سلیمان 2003  آذربایجان غربی 
5 ارگ بم 2004  کرمان 
6 پاسارگاد 2004 فارس 
7 سلطانیه 2005  زنجان 
8 بیستون 2006  کرمانشاه 
9 کلیسای سنت استپانوس (مجموعه زیارتگاههای ارامنه) 2008  آذربایجان شرقی 
10 سازه‌های آبی شوشتر 2009  خوزستان 
11 مجموعه بازار تاریخی تبریز 2010  آذربایجان شرقی 
12 عمارت‌ باغ‌ شاهزاده‌ ماهان‌ 2011  کرمان



 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:یونسکو,تاریخچه یونسکو, :: 1:22 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

 

این زن زیباترین زن دنیا شناخته شد . این خانم بدون استفاده از وسایل آرایشی و تناسب بین اندام های صورتش باعث شد این لقب را به خود اختصاص دهد.

دانشمندان می گویند که فلورنس کولگایت ۱۸ ساله می تواند زیباترین زن دنیا باشد بطوری که معدل مسافت بین دو گوش او با مسافت بین مردمک هردوچشم او یک نتیجه نمونه علمی است همچنین مسافت بین دو چشم او به دهانش کمتر از ۱/۳ مسافت موهایش تا چانه اش است و این یک معیار نمونه دیگری می باشد.


کولگایت زیباترین صورت طبیعی بدون آرایش و بدون عمل زیبایی انتخاب شده بود و این مسابقه عنوانش زیبایی طبیعی از برنامه اورین در تلویزیون ای تی اف انگلیس بود. 



جمعه 17 خرداد 1392برچسب:زیبا ترین زن جهان,, :: 1:2 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

دوستان عزیز و آبی های عزیز قهرمانی تیم  چلسی رو در مسابقات لیگ اروپا تبریک میگم و خوشحالم از اینکه از 3 تیم خوب من 2 تیم قهرمان شدند تیمهای چلسی و استقلال قهرمان و متاسفانه فقط بارسلونا امسال شانس نداشت 

آبی پوشان همیشه و همه جا قهرمان هستند و من دوستشون دارم

عشق است آبی 



جمعه 27 ارديبهشت 1392برچسب:چلسی,استقلال,لیگ اروپا,قهرمانی چلسی,بارسلونا,آبیته, :: 1:42 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

سلام

امروز دز زاهدان چند اتفاق افتاد که مهمترینش سزقت یک بنز بی ام وی 2012 بود که دیشب دزدیده شده بود و امروز بصورت کاملا داغون پیدا شد ولی موضوع مهم این بود که حتی یک پیچ هم ازش کم نشده یود و به احتمال پلیس مشکل و بحث خانوادگی دارند با همدیگر 

 

 

 

 

 

خبر بعدی واژگونی یک دستگاه ام وی ام که راننده آن خانم بود و  خوشبختانه آسیبی به ایشان وارد نشد و حالا موضوع مهم این بود که این خانم سزیعا ماشین را با ماشین  دیگر یرد تا قبل از حضور مامورین راهنمایی و رانندگی و موضوع جالبی بود

 

 

 

 

 

حادثه و خبر بعدی  آتش سوزی با فندک که موضوع اینجوری بود که فردی در منزلش با فندک بازی میکرده که همونجوری خوابش برده و فندک هم وشن و طرف در کنار پرده خواب بوده و پرده آتیش میگیره و خونه آتیش میگیره ولی فرد سریع متوجه میشه و نجات پیدا میکنه

 

 

 

 

 

تمام



جمعه 27 ارديبهشت 1392برچسب:زاهدان,اخبار زاهدان,حوادث,همه چب از همه جا,جالب, :: 1:24 قبل از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

حوادث زاهدان و استان

یکشنبه شب در مراسم عروسی و عروس کشان در خیابان دانشگاه یک دستگاه پژو که سرنشینان آن مست بودند دستی میکشیدند که ناگهان ماشین چپ میکند و به وسط بلوار میاد و میخوره به تیر برق وسط بلوار و ماشین نصف میشه و 3 سرنشین آن در جا فوت میکنند و عروسی رو عذا میکنند.

 

 

 

بعدی اینکه کیف قاپی که اشتباهی کیف پول مامور کلانتری رو میزنه

این کیف قاپ که در حال گذر بوده اشتباهن کیف مامور کلانتری رو میزنه و مامور هم تا این رو میبینه میره دنبالش ولی فرد تا مامور میبینه کیف رو میندازه و با موتور فرار میکنه

جالبه ها

 

 

 

بعدی دزدی های کوچولوی  سطح شهره که میشه به 

دزدین لاستیک های ماشین و گذاشتن آجر بجای آن

دزدین ضبط صوت و زاپاس ماشین

دزدین باطری ماشین

و شکستن شیشه های ماشین  فرد      حالا میگید چرا شیشه ماشین چون طرف وقتی ببینه شیشه ماشینش شکسته و لاستیک ماشینش پنچره  لاستیک باز میکنه و با عجله میره آپاراتی و تا میاد میبینه که اصلا ماشینش نیست  یا  وسایلش نیست.اکثرا هم این حادثه در درب مطب دکترا اتفاق میوفته

در چند ماه اخیر هم چند آدم ربایی رخ داده که هر دو مورد با دخالت ماموران به خوشی پایان یافته است و ممنون هستیم از ماموران عزیز

 

یک توصیه به عزیزان زاهدانی در ساعات خلوت شهر وقتی میخواهید تاکسی بگیرید اصلا ماشین شخصی نگیرید و فقط ماشین تاکسی تلفنی که خط شطرنجی و آرم  نام تاکسی تلفنی  مربوط در روی 2درب ماشین و تابلوی تاکسی تلفنی در روی سقف آن باشد. بعد هم تاکسی های زرد  و بعد هم تاکسی بیسیم 1834 و 1835 و 1836  که آنها هم یا زرد هستند یا خط شطرنجی و آرم تاکسی بیسیم دارند    سوار شوید چون یکم امنیت آمده پایین و یک مورد هم متاسفانه بعضی راننده های تاکسی زرد  از موقعیت استفاده میکنند و کرایه رو از شهرستانیهای عزیز چند برابر میگیرند و این نامردیه 

انشاالله همه چیز درست میشه با تشکر و سپاس



سه شنبه 10 ارديبهشت 1392برچسب:زاهدان,اخبار زاهدان,حوادث زاهدان,اتفاقات مهم زاهدان, :: 7:14 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

واقعا من واسه خودم متاسفم که چرا صدا و سیما ایران بازی مهم استقلال و فولاد که قهرمان لیگ را مشخص میکند از شبکه 3 پخش نمیکند و بازی پرسپولیس و سپاهان که فینال جام حذفی هست پخش میکنه البته به نظر من سپاهان با نتایج امسالش اگر این بازی رو ببره همون بهتره نبره  که آبروی ما نره حداقل اگر پیروزی ببره آبرو اگر بره که میره ولی 2 تا تماشاچی که میاد به ورزشگاه

به نظر من یا بازی استقلال پخش کنند یا بازی استقلال رو از شبکه 2 پخش کنند نه از شبکه ورزش که 70 درصد مردم ندارند 

اوکه ممنون 



با سلام

امروز 2 شنبه و 30 مین مونده به بازی استقلال و العین اخبار حاکی از اینه که استقلالی ها همه خوب و سرحال و مسدوم و محروم نداریم و فقط 3 یا 4 تا یک اخطاری داریم که باید مواظب باشند .و بعدشم فرهاد مجیدی یک روز زودتر از بقیه استقلالی ها به دبی آمد تا بره جای خانوادش و به بچه هاش سر بزنه

بعدشم تمرین استقلال امروز در زمین اصلی بازی انجام شد  امیر خان گفته ما برد میخواهیم نه تساوی و باید سرگروه بشیم تا با این سرگروهی انتقام دیگر تیوهای ایرانی حذف شده را بگیریم انشاالله

در ضمن بدونید با گلی آرش در بازی با الریان قطر زد به عنوان بهترین گلزن ایرانی لیگ قهرمانان آسیا شناخته شد (قابل توجه پرسپولیسی ها)

انشااالله  امروز بازی خوبی از استقلال ببینیم به همراه برد شیرین 

الهی به امید تو

 



من در مورد بازی دیشب بارسلونا هیچ حرفی ندارم ولی فقط با اینکه بارسلونا 68 درصد توپ رو در اختیار داشت ولی این حقش نبود که 4 تا گل بخوره  البته یادمون نره پویول نبود و فابرگاس نبودو از همه مهمتر مسی مسدوم بود ولی دلیل بر بد بازی کردن بارسلونا نیست و امیدوارم حتی شده یک درصد امیدواری بازی برگشت طوفانی بازی کنه و ببره ممنون 



چهار شنبه 4 ارديبهشت 1392برچسب:بارسلونا,بایرن مونیخ,لیگ قهرمانان اروپا,, :: 11:19 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

پس از گذشت چندین روز از زلزله 7.7 ریشتری سراوان ولی هنوز و تا امروز پس لرزه های مداوم و هر روز وجود داره و آخرینش امروز بوده با حدود 4 ریشتر و این واقعا تا کی ادامه داره و فقط آرزومندم که اتفاقی برای کسی پیش نیاد با تشکر و سپاس  



چهار شنبه 4 ارديبهشت 1392برچسب:زلزله سراوان,پس لرزه های سراوان,پس از چند روز از زلزله سراوان,, :: 11:15 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

سلام مجدد دیشب تیم استقلال با بردی که مقابل الریان قطر  با اقتدار و با نتیجه 3 بر صفر بدست آورد به مرحله بعد سعود کرد و  الهلالم  العین را برد تا العین در بازی آخر مقابل استقلال فقط برد بخواهد و از آن طرف الهلال ببازد که باخت الهلال غیر ممکن است در مقابل الریان حذف شده 

در بازی دیگر دیشب صپاهان نیز با توجه به بردی که به دست آورد 6 امتیازی شد و با توجه به تساوی هم گروهی های سپاهان آنها 13 و 10 امتیازی شدند و سپاهان نیز در عین شایستگی حذف شد 

و اما امشب نیز تیم تراکتور سازی تبریز نیز دیگر نماینده ما نتیجه رو به الاهلی 2 بر صفر واگذار کرد و از گردونه مسابقات خارج شد و تیم استقلال تنها نماینده ایران در لیک قهرمانان آسیا باقی ماند و انشاالله  استقلال با قهرمانی خودش انتقام سپاهان و تراکتور رو بگیره

انشاالله 



سلام لیگ برتر هم انجام شد با اون همه ادعای سپاهان مبنی بر اینکه ما بازی نمیکنیم و سپاهان باخت تا استقلال با پیروزی که مقابل فولاد انشاالله به دست میاره قهرمان بشه

سپاهانم خدارو شکر کنه که مقام دوم رو از دست نده و به پلی آف آسیا نره 

انشاالله استقلال قهرمانه 



چهار شنبه 4 ارديبهشت 1392برچسب:سپاهان , استقلال,لیگ برتر,باخت سپاهان, :: 11:3 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

با سلام و سلامی به قهرمانی استقلال 

بازی امروز داماش و سپاهان انجام شد و داماش با غیرت با نتیجه 2 بر 1 سپاهان را برد تا استقلال با کسب پیروزی مقابل فولاد  یک هفته مانده به پایان مسابقات قهرمان بشه انشاالله

فقط امیدوارم بازیمنان استقلال مثل همیشه با غیرت بازی کنند و مغرور نشن و با پیروزی مقابل فولاد  نشون بدن که لایق قهرمانی در لیگ امسال بودن و هستن 

به امید قهرمانی استقلال 



جمعه 30 فروردين 1392برچسب:لیگ برتر,استقلال,بازی سپاهان و داماش,لیگ برتر,اخبار لیگ برتر, :: 8:16 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

سلام

آخرین اخبار از زلزله سراوان 

خوشبختانه این زلزله شدید 7.7 ریشتری که در عمق 82 کیلومتری زمین رخ داد خسارات جانی نداشت بجزء یک نفر که آن هم یک خانم مسن که در پای کوه تفتان در حال جمع آوری گیاهان دارویی بوده با ریزش کوه  جان خودش را از دست دادو تعداد 12 نفر مجروح داشته مه خوشبختانه حال همه آنها خوب است و از نظر خسارات مالی تعداد 100 روستا تا حدود 10 تا 15 درصد خسارت دیده

در ضمن آثار تاریخی و باستانی هیچگونه خساراتی ندیده

و این زمین لرزه چون شدید بوده در استان های دیگر نیز لرزش داشته و طبق آمار در استان های دیگر هم هیچ خسارتی وارد نشده

اما در کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان خسارات زیادی زده که در این 2 کشور حدود 60 تا 70 کشته داده و 100 الی 200 زخمی

انشاالله که دیگر از این بلایای طبیعی برای هیچ کس رخ نده و باید این را هم بدانیم که چون مردم سراوان و استان مردم پاک و نماز خون و زنده دلی بودند و خداونهد دوستشون داشته از این زمین لرزه جون سالم به در بردند

باز هم تشکر از همه 



پنج شنبه 29 فروردين 1392برچسب:زلزله سراوان,زلزله,آمار زلزله سراوان,کشته و زخمی های زلزله سراوان,, :: 5:56 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

طبق آخرین آمار هیچ خسارت جانی در زمین لرزه سراوان نداشتیم و خسارت مالی داشتیم و تا این لحظه فقط چند مسدوم داشته و خدارو شکر هیچ خسارت جانی نداشتیم.

 

 



سه شنبه 27 فروردين 1392برچسب:زمین لرزه سراوان,زلزله 7,7ریشتری سراوان,زلزله, :: 4:31 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

با سلام  دقایقی پیش زمین لرزه ای به بزرگی 7.7 ریشتر شهرستان سراوان  استان سیستان و بلوچستان را لرزاند مرکز زمین لرزه در بشت سراوان بوده.

این زمین لرزه به قدری شدید بود که استانهای هرمزگان و شیراز و نهبندان  و شهرستانهای زاهدان .زابل.خاش .ایرانشهر.از استان سیستان و بلوچستان را هم لرزاند 

و  باز هم این زمین لرزه به کشورهای همسایه هم رسید و عربستان و بحرین و امارات هتد و پاکستان را هم لرزاند

شهرهای معین و کمک رسان کرمان و هرمزگان و خراسان رضوی و جنوبی اعلام شد

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران عمق این زمین لرزه در 95 کیلومتری عمق زمین بوده و 7.7 ریشتر قدرت داشته

این قدرت در 56سال اخیر بی سابقه بوده

به امید اینکه هیچ خسارتی به وجود نیاد و از همه میخوام تا میتونند بیان واسه کمک من خودم الان دارم میرم 

 



سه شنبه 27 فروردين 1392برچسب:زمین لرزه سراوان,استان سیستان و بلوچستان,زلزله 7,7 ریشتریسراوان,, :: 4:5 بعد از ظهر ::  نويسنده : امید ریگی پناه

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد